18.6.2015

TEKNOLOGIASSA ON KYSYMYS SEN OIKEASTA KÄYTÖSTÄ

"Koko Suomi yksityistetään, se on ollut oikeiston tahto kokoajan, mutta se tahto sikiää voiton maksimoinnin pakosta. Sama seuraus tulee olemaan kaikelle, kaikkialla kapitalistimaissa, sillä voiton maksimointia ei voi lopettaa. Voiton maksimointi on lopulta verkosto joka johtaa yksiin ja samoinhin taskuihin ja tappaa kaiken pienen tieltään. Hävittämällä kapitalismin, hävitämme tarpeen voiton maksimoille." Hannu Raineisto

Toisaalta kapitalismi on hyvä, eli julma, toteuttamaan sitä jatkuvaa veristä rakennemuutosta, jonka uusi teknologian taso tuottaa. Nykyisellä teknologialla on seurauksenaan seuraava teknologia, joka on taas paljon parempi, eli joka oikeasti tekee tylt tehokkaammin, ja jonka käyttökohteet ovat moninaisemmat. Koko tämä prosessi ei tähtää siihen, että mekaaninen inhimillinen työ säilyisi määrällisesti ja laadullisesti ennallaan. Prosessi tähtää siihen, että koneet tekevät koneiden homman ja ihmiset tekevät ihmisten homman. Tämä työnjako selkenee ensin.

Ensin siis siirrytään marxilaisesta työn käsitteestä gurdjiefflaiseen työn käsitteeseen. Tämä on olennaisin muutos ihmiskunnan lähitulevaisuudessa. Ja vasta kun tämä työnjako on täysin selvä, olemme rauhallisemmassa tilanteessa.

Stabiili kommunismi tai joku sen esivaihe ei tässä tilanteessa kykenisi samanlaiseen jatkuvaan mullistukseen kuin mielettömän voitonjanon veriseksi piiskaama kapitalismi, jonka ruma sielu katselee meitä puhtaasti mielisairailla ulospäin harittavilla silmillään.

Tämä kaikki on ihmiselle kovin rasittavaa ja haitallista nyt hetkellisesti, mutta elinvoimat palautuvat, jos teknologiaa opitaan käyttämään oikein. Kaiken edellytys on se, että sotiminen tulee taloudellisesti kannattamattomaksi. Energiaongelman poistuminen on edellytys tälle. Tästä seuraa maapallon väestömäärän järkevöityminen luonnollisen poistuman kautta.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com