1.6.2015

OPEN SOURCE EI TAKAA AUTUUTTA

Ostin UVIn syntikkapaketin, jossa on suurinpiirtein kaikki analogisynat mallinnettuina. Elämässä ei ehdi näitä käydä läpi. Ei ollut ihan halpa paketti, mutta suhteellisen edullinen, jos ajattele mikä työmäärä kaiken tämän tekemisessä on ollut.

Cräkkäämisestä haaveilevalle UVI tarjoaa mukavasti vastusta monimutkaisilla rekisteröinti ja erillisillä USB-donglesysteemeillään. Kai nämäkin koodit mahdollista on murtaa, mutta se vaatii jo sen verran työtä, että murtamisen pitäisi myös tuottaa rahaa. 

UVIn paketeista yleensäkin käy selväksi miksi sämplääminen itse on pöhköä. Sämplääminen on niin käsityösidonnaista, että jos asialle laitetaan 1000 ihmistä yhden sijaan tulos on tosiaan 1000 kertainen. Ja sitten kun kaikki noi sämplet laitetaan yhteen pakettiin, siitä tulee kuitenkin suhteellisen halpa ostajalle. Tällaisia asioita on järkevää alihankkia, mutta tyhmä tehdä itse.

Todella moni äänenkäsittelyyn liittyvä tietotekniikka-asia toimii samalla periaatteella. Ei ole järkevää käyttää open source sekvenseriohjelmistoja, joita on kehitetty paljon vähemmän kuin state-of-art Logic Pro:ta. Open source ei auta, jos työtä on tehty olennaisesti vähemmän ja työ on tehty huonosti. Vain korkeimman ammattiaistason työllä on arvoa, muu on pelkästään vahingollista.

Open Sourcesta voi olla hyötyä jos se takaa oikeasti enemmän ammattimaisia miestyövuosia ja oikeasti parempia ohjelmointiratkaisuja. Sekvenseriohjelmissa on päin vastoin: open source on harrastelijamaista ja täynnä alkeellisia bugeja, jotka tekevät noista työkaluista kertakaikkiaan käyttökelvottomia, lähinnä hermojaraastavia perustyökalujen mainoksia (kuten Android puhelimet ovat iPhonen mainoksia).

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com