3.5.2015

TROLLIT JA TERVE JÄRKI

    "Kaverini tunnettu venäläisjournalisti valitteli nykypropagandan huonoa tasoa ja totesi, että breshnevin aikaan tehtiin parempaa." AT
    
Varmasti Venäjälläkin on valehtelun taidossa tapahtunut kehitystä, mutta ei ne valtarakenteiden näkymättömäksi tekemisen keinot siellä ole lähelläkään sitä mitä länsimaissa. Siksi joku nurkka venäläisessä paskanpuhumisessa aina irvistää, tai jos ei irvistä niin ainakin isketään silmää. Ja sitä on helppo sormella osoittaa.

Vaikeampi on tehdä näkyväksi ne täsmälleen samat mutta paljon ilkeämmät ja henkisesti syvemmin korruptoivat rakenteet, jotka hallitsevat täydellisesti läntistä todellisuutta. Venäläiset eivät ole edes kovin innokkaita tässä työssä, koska nuo rakenteethan vahingoittavat pääasiassa läntisissä näennäisdemokratioissa eläviä tietämättömiä ja todellisuudentajuttomia ihmisiä.

M:n kaltaisten toimijoiden äärimmäinen valheellisuus näkyy juuri siinä, että he kiistävät edelleen sellaistenkin läntisten valtarakenteiden olemassaolon, jotka jo selvästi ovat tulleet näkyviksi sitten 1990-luvun. Hänhän tietää, vaikka salaa sen, miten nämä rakenteet sisältäpäin toimivat.

Jopa vielä 2000-luvun alkupuolellakin yleisesti uskottiin, että kylmä sota oli päättynyt. Mutta nyt on tullut näkyväksi, että N-liiton hajoaminen johti hillittömän väkivaltakoneiston näkymättömäksitekemiseen länsimaissa. Läntinen sotilasliitto on jatkanut agendaansa suoraviivaisesti, mutta näkymättömästi. Aktiivisen maailman rauhanomaista tilaa horjuttavan agendan olemassaolo pysyi väitetysti olemattomana 15 vuotta, mutta viimeaikaisten kriisien jälkeen se on tullut täysin näkyväksi, ainakin niille jotka viitsivät katsoa.

M ei vielä edes ole tajunnut tätä, että tästä näkyvyys vain lisääntyisi. Siksi hän kai luulee, että inttamisellä voisi jotain saavuttaa. Näkyväksituleminen on vain ajan kysymys, koska väärät profetiat kuitenkin lopulta lässähtävät. Aktiivinen sotatila tietysti hämmentäisi ja kätkisi edelleen nämä tosiasiat, ja ikään kuin voisi osoittaa M:n profetiat oikeiksi. Siksi varsinainen sodanlietsominen tuleekin tässä olemaan ainoa etenemiskanava hänelle. Järkevän ja vastuullisen väen on vain tiukasti seisottava sotaa vastaan ja annettava rauhassa asioiden tulla näkyviksi.

Venäläinen propaganda tehdään aina niin, että lapsikin voi nähdä, että nyt isukki valhehtelee "kansainvälisen politiikan vaatimalla tavalla". Varmuudeksi isketään silmää, ettei kenellekään jää sumuinen olo koppaan. Omille valehtelu, siis itsepetos, johtaisi nopeasti täydelliseen henkiseen tuhoutumiseen.

Tämän tietämiseen ei paljon historiankirjan avaamista vaadita. Ja kyllä M:kin tämän tietää. Siksi miettisin sitä, miksi hän niin kiihkeästi valehtelee suomalaisille suomenkielellä? Hänellähän on paljon näitä ruotsalaisia kavereita... Minkäänlaista silmäniskua en havaitse tässä tavassa sekoittaa faktaa ja emävalheita.

Kuten sanottu, aika tekee tehtävänsä. Ja nyt pitää vain odottaa. Sanomattakin on selvää, että Venäjän suunnalta on turha odottaa yhtäkään virheliikkeitä tämän profeetan pahansuoviksi ennustuksisksi naamioitujen neuvojen mukaisesti. Kiihkeänhövelissä trollisyyttelyssä täytyy myös muistaa, että tilanne on heikko silloin kun silkka terve järki alkaa näyttäytyä vihollisen trollina.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com