6.5.2015

THE WALL

Joku valittaa FB:ssä:

"En vieläkään käsitä tätä "yhteiskuntasopimusta". Kaikki yhteiskuntasopimusteoreetikot aina korostavat, että sopimuksessa ovat mukana kaikki ja joka-ikinen. Nyt sopimusta säädetään isojen pukupoikien pullaa ja limpskaa kerhossa varsin pienellä porukalla. Ilmeisesti he kuitenkin odottavat, että kaikki sitoutuvat mukisematta kunhan sopimus on pöydässä. En ole koskaan pitänyt yhteiskuntasopimuksista, mutta valitettavasti tämä uusin sopimistapa on kaikkia aikaisempia epädemokraattisempi."

Siitä tavasta jolla inhimillinen eristäminen yhteiskunnassamme yksimielisesti toteutetaan, sanoisin, että kaikki ovat mukana isojen poikien juonessa, tekivätpä tai sonoivatpa he mitä hyvänsä. Riittänee viitata sellaiseen yhteiskuntamme todelliseen toisinajattelijaan, kuin Juha Molari, joilla on viisi korkeakoulututkintoa, mutta ovat silti pitkäaikaistyöttömiä ja elävät yhteiskuntamme keskellä eristettynä, siitä huolimatta että toistavat päivästä toiseen vain faktuaalisia tosiasioita, jotka kuitenkin ennemmin tai myöhemmin on pakko tunnustaa. Kannattaa miettiä tätä tilannetta ja omaa laumakäyttäytymistä ja sitten vasta tällaisia yhteiskuntasopimusasioita. 

Tosin liikaa ei voi olla korostamatta sitä, että Molarin tutkinnot eivät ole ns. "kovan luonnontieteen" tai minkään käytännöllisen ammatin alalta, vaan ovat luonteeltaan teoreettisia ja humanistisia. Humanismia ei länsimaisessa yhteiskunnassa niin sanotusti "arvosteta", koska humanistitoisinajattelijalta ensimmäisenä, ja muuten vain vilpittömiltä totuudentorvilta seuraavaksi, loppuvat työt. 

M:n kaltainen henkilö todellakin tekee näkyväksi sitä, miksei sosialismi toimi. Humanismi on nimensämukaisesti ihmistiedettä ja siinä ollaan totta vieköön silloin ihmisen, eli väkivallan, oikullisuuden ja totalitarismin kanssa nenät vastakkain. Mikään asia maailmassa ei ole paradoksaalisempi ja oikullisempi kuin näiden friikkien, katurunoilijoiden ja tulenpyörittäjien muodostama pelottelun society, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää ja kaikki on monin kerroin nurinkurista ja näkymättömäksi tehtyä.

Ihmisyyden kanssa tekemisissä oleminen on hyvin todennäköisesti M:n kaltaisen älykkään ja aloitekykyisen eläimen kanssa tekemisissä olemista, jolla ei ole vähäisintäkään kykyä kontemplaatioon, ja joka riemumielin syvää mielihyvää ja egoismia tuntien käyttää parhaita mahdollisia aseita minkä hyvänsä toisen elävän olennon tuhoamiseen. Siinä ollaan olennon kanssa tekemisissä joka nauttii valikoimattomasta elollisen olennon turhasta kärsimyksestä. Juuri turha kärsimys on ainoa juhlariemu läpikotaisin järjettömäksi lyödylle pikku pähkinälle. Tai ehkä M vain demonstroi, näyttelee elävää lihaksitullutta painajaista, ehkä hänen tarkoituksensa on sanoa: katsokaa nyt, tällainenkin hirviö voisi olla olemassa, vieläpä Neuvostoliiton tai Venäjän diktaattorina ja silloin Neuvostoliiton tai Venäjän systeemi olisi kauhistus, koska siellä ei ole täysin vapaata itsenäistä yksityisyrittäjyyttä, jolla minulta pääsee karkuun.

Tällaisen otuksen kanssa vastakkain oleminen sattuu olemaan maailman haastavin ja vaarallisin tilanne, jos siinä makaa rähmällään kuin haaksirikkoinen laivan mastopuulla. Ei ole mitään alhaisuutta, jonka voisi uskoa käyttäytymisen ehdottomaksi alarajaksi tälle humanistille, joka ei ole humanismi inhimillistä suuruuttaan, vaan siitä käytännöllisestä syystä, että häneltä puuttuu terve järki.

Niinpä vain luonnontieteellinen tutkinto, joka avaa portit terveiden järkevien eurooppalaisten ihmisten maailmaan, tai sitten upporikkaus, mahdollistaa erakkomaisen linnottautumisen ihmisrutolta. Siksi näitä asioita arvostetaan. Ne ovat ainoa asia, joka voi pelasta rakastavan suuren sydämen humanismin mielivaltaisen misantropian riesalta -- kapitalismissa. 

Joku voisi huomauttaa että yhtä paljon kuin hirttosilmukkaa kaulansa ympärillä pelkää humanisti omaatuntoaan, jonka pienikin totta puhuva ihminen voi herättää. Niin voi olla, mutta niitä "ihmisiä", jotka humanistin kaulassa olevan silmukan narusta vetelevät EI HERÄTÄ MIKÄÄN! Siksi ei pidä antaa toivoa sellaiselle potilaalle, jolla toivoa EI OLE.

Nuo narunpäissä olijat etsivät ahnaatsi pyhää uhria, josta he imevät ahnaasti energiaa. He ovat täysin sotkeutuneet omiin ikiaikaisiin väkivaltarituaaleihinsa. Gurdjieff sanoo, että islamin usko perustettiin sen havainnon perustalle, että suuri osa väestöstä oli kokonaan, lopullisesti ja parantumattomasti menettänyt kykynsä kontemplaatioon, mikä tarkoittaa: kykyä kuulla omantuntonsa ääni. Nämä eristäjät, isot pojat, ovat juuri näitä samoja "islamin uskon perustajia". He eivät siis ole näitä samoja alistettuja jotka ovat menettäneet jonkin kyvyn, vähintään järkensä. He ovat kokonaan toisenlaisia. Mutta se mitä he todella ovat, siitä ei historia kerro.

Taustamusiikiksi tähän: Pink Floyd The Wall.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com