28.5.2015

PILAILUPUODIN PITÄJÄN TYTÄR

Näin pitkästä aikaa lukiounta, etten ollut vielä selvinnyt kirjoituksista. Oli jo luokaton, yhteishengetön, lukio. Oppilaat olivat atomaarissa osissa, henkistä kasvua ei tapahtunut. Tässä henkisten lajien sukupuuton maastossa lippalakkipäinen psykopatia sai rehottaa ilman luonnollisia vihollisia. Psyykkiset känsät sielussani ajattelin kirjoittaa keväällä peräti neljä ainetta. Valmistauduin tunnelmaan, että valkolakitta on todennäköisesti kesä käytävä.

Näkevätköhän kokoomusministerit ikinä lukiounia? Mitäköhän unia ne ylipäänsä näkevät? Luulen että yksikin yöunistani saattaisi järkyttää niiden mielenrauhaa. Mitäköhän pilailupuodin pitäjän tyttären toiminnasta aivopesuministerinä seuraa muuta kuin harvojen positiivisten käytäntöjen lisälopettamista. Psykopaatti osaa vain rikkoa muttei korjata. Käsinukkeja isojen poikien on helppo ohjata. Ei vaada taitoa eikä vaivaa. Autopilotilla tekevät sen itse. On jotenkin vaikea ottaa elämä vakavasti ruohonjuuritasolla silloin kun ministeriö on kuin pilailupuoti.

Toisaalta koulu- ja kulttuurilaitos on tullut siihen pisteeseen, että onkin aika ehkä vain purkaa. On aika opetella pois siitä maailmasta, jossa sivistyttiin ulkonaisesti matkimalla. On aika ottaa itse enemmän persoonallista olemisvastuuta. Niin sanottu maailman pirstaleisuus ei tarkoita mitään muuta kuin sitä, että apinointi (merentakana joskus kerran keksityn jazzin tai rock'n rollin jäljittely ja konservointi) ei oikein tahdo johtaa turkulaisuutta kummempiin tuloksiin. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com