4.5.2015

ISLAMISAATIO EUROOPASSA

Kysymys nyky-Euroopassa on nimenomaan ilmiöstä tai prosessista, johon islamin uskonto aikoinaan oli ratkaisu. Gurdjieff sanoo siitä (BT Ch. 42.):

“Having noticed all this, the great creators of the Mohammedan religion decided on the one hand to simplify the teaching itself and on the other hand to emphasize certain customs, so that the everyday life of the followers of this new teaching—who had lost the capacity for contemplation and consequently the possibility of understanding truths consciously—might at least mechanically flow more or less tolerably."

Islam on siis työkalu joka tarjoaa keinon yhteen ja vain yhteen ongelmaan, nimittäin kontemplaatioimpotenssiin. Kaikki dogmatismi, joka pyrkii ratkaisemaan tätä ongelmaa yksinkertaistamalla todellisuutta radikaalisti, on täysin harmonisoitavissa islamin uskon kanssa.

Se, mikä islamista jätetään usein sanomatta, on että homoseksuaalisuuden levinneisyys on suorassa suhteessa polygamiakäytäntöön.

Ei tätä asiaa tarvitse pelästyä, mutta sitä voi pohdiskella -- tai kontempoloida jos on se kyky vielä tallella. Tämä ei missään tapauksessa ole islamin vastainen kommentti, vaan päin vastoin. Onhan selvää, että läntinen kristillisyys on paljon paljon piemämpää ja rappeutuneempaa kuin islamin usko. Kuitenkin on tärkeää olla näkemättä yhtään mitään vaihtoehtoisuutta tällaisissa uskonnoissa, jotka eivät millään tavalla vastaa nykymaailman ja nykyelämän vaatimuksia.    

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com