2.5.2015

HAPPY END -PAKKO

Ei toimi Suomessa tämä teknologia, jostain kumman syystä. Pienissä maissa, joissa ei ole omaa olemisvastuuta ja energia käytetään kavereiden kiusaamiseen ja naapurimaiden syyttelyyn, harvoin keksitään mitään kovin yleishyödyllistä ja eteenpäin vievää. Suurissa maissa on se hyvä puoli, että kamppailu totuudesta ja päämääristä on todellista, koska tulevaisuuden täytyy olla näkyvissä. Pikkumaassa taas riittää pääministeriyteenkin se, että osaa koulukiusata. Happy-End -pakko on joskus ihan paikallaan. Varsinkin silloin kun koulukiusaajien dystopioita aletaan liikaa lukea oppikirjoina.

Elon Musk on ilmeisesti junailtu uuden teknologian messiaaksi. Kaverillani oli hyvää sisäpiiritietoa tästä jo vuosia sitten, jolloin teknologisesta substanssista ei voinut oikeastaan vielä päätellä mitään Muskin ”lahjoista”. Hype kulki substanssin edellä.

No lahjat aina saadaan ja ansaitaan. Ihmisiltä, eikä koskaan jumalilta. Pääasia kuitenkin, että on jokin, vaikka sitten Disneyn mainostoimiston suunnittelema, kanava uuden energiateknologian lanseeraamiseen, sen sijaan että se vain yksinkertaisesti painettaisiin toimivat ideat alas.

Kuten olen aiemminkin todennut, on biologinen viive, joka estää virheiden myöntämisen. Siksi tarvitaan aina uusi sukupolvi myöntämään edellisen virheet. Ilman egoismia myös teknologia kehittyisi yhden vuorokauden aikana yhtä paljon kuin sadassa tai tuhannessa vuodessa egoismin kanssa, sillä kaikki virheet voitaisiin myöntää ja rationaalinen ajattelu voitaisiin palauttaa. Rationaalisuus on selvien virheiden myöntämistä. Mutta silloin kaikki mahdolliset pienimmätkin kehitysaskeleet jäisivät dollaripelureilta rahastamatta. Mitä pienemmin askelin teknologia kehittyy, sen enemmän sillä voidaan rahastaa ja vedättää.  

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com