25.4.2015

Venäjän rajanaapurin suhtautumistapaa määrittää kaksi tekijää: 1) ei haluta nähdä naapuruussuhteessa tapahtuvaa (negatiivista) rajamuutosta, 2) ei haluta nähdä Venäjällä naapurimaille vihamielistä valtiovaltaa.

Jos tässä valossa arvioidaan Putinin Venäjää, on pakko vastata: 1) rajamuutokset eivät näytä ajankohtaisilta Venäjän etujen kannalta, 2) valtiovalta ei voisi olla paljon rationaalisempaa kuin se nyt on.

Jos ajatellaan niin, että Venäjällä on nyt vihamielinen ja epärauhanomainen johto, joudutaan outoon tilanteeseen, kun kysytään: voisiko se olla nykyistä rauhanomaisempi? Koskaan ei Venäjällä vielä ole ollut nykyistä rauhanomaisempi valtiovalta. Nykyinen, Putinin hallinto on ehdoton huippu kaikessa siinä mitä Venäjältä ollaan totuttu näkemään.

Niinpä saamme vastauksen. On erittäin epätodennäköistä, että mikään valtiovalta Venäjällä voisi olla naapureille edullisempi kuin nykyinen. Mutta on äärimmäisen todennäköistä, että mikä hyvänsä muu valtiovalta on naapureille vähemmän edullinen.

Kysykäämme nyt: mihin Putinin vallan kaatajat tällä hetkellä siis tähtäävät?

He ennustavat Putinin sotaisuutta. Entä jos heidän ennustuksensa osoitetaan vakaalla päätöksellä (joka sivumennen sanoen on jo tehty) yksinkertaisesti vääriksi?

Mitä ihmettä he hakevat tällä inttämisellä, kun herran maailmanhistoriallisesti vahvimmat voimat ovat jo titaanisesti päättäneet: he ovat väärässä. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com