26.4.2015

SKENE JA ANTISKENE

Skene on statuseliitin riehumispaikka. Skene on aina vallattu tai helposti vallattavissa. Skene tuottaa hetken rahaa, sitten sen menettää mielenkiintoisuutensa ja unohtuu. Skene on pistemäinen hetkellisyyshäilähdys: siinä ei ole mitään ajassa kestävää. 

Antiskene on substanssin olotila. Substanssi on sitä ja vain sitä, mikä ei muutu ajan suhteen. Substanssieliitti toimii näin: keskipisteessä on aina paras osaaminen. Kuka hyvänsä, mistä hyvänsä, tuo parhaan osaamisen, se on heti, ilman initiaatioriittejä ja viivettä keskipisteessä. Ja vastaavasti heti jos tuo paras osaaminen muuttuu joksikin muuksi, asema suhteessa keskipisteeseen heikkenee. Mitään pysyviä arvoasemia ei ole. Kaikki riippuu osaamisesta ja henkisestä tasosta: käytännössä sen henkisen energian objektiivisesta laadusta jota kyseinen henkilö välittää. Millään muulla asialla (kuin kauneudella) ei ole eikä voi olla substanssieliitille merkitystä.

Substanssieliitin olemassaololle on tietty äärimmäisen tärkeä perusta: kenenkään ei pidä joutua hampaat irvessä kamppailemaan perustoimeentulostaan tai seksistä. Jos näin on, laiskuus yleensä pitää epäsubstanssin ulkona ytimestä, eikä statuksen tavoittelulle uhraaminen ole kovinkaan mielekästä. 

Statusellitti taas toimii näin. Se soluttautuu substanssieliittiin, sillä mitään ydistä ei voi missään olla ilman substanssia. Niinpä jossain aluksi on substanssia. Sitten ilmestyy statuseliitti sen ympärille hännystelemään. Hännystelijät käyvät yhä röyhkeämmiksi ja suggestiivisemmiksi. Lopulta he saavat substanssieliitin jäsenet käyttäytymään omien bisarrien kaavojensa mukaan. Vedenjakajapisteessä substanssieliitin parhaat jäsenet ottavat etäisyyttä koko touhuun. Jäljelle jäävä heikko substanssi on kohta täysin statuseliitin kylmässä kuivassa syleilyssä. Substanssi rappeutuu ja katoaa kokonaan. Hyvin pian kaikki ovat yhtälailla nostamassa egoaan ja kilpailemassa rahoista. Näin on koko substanssieliitti hajoitettu ja tehty vaarattomaksi.

Statuseliitti on aina loiskasvain ja savukone. Sen tehtävänä on tuottaa savua ja vähentää kirkasta näkyvyyttä. Voidaan kysyä kukaa siitä hyötyy?

Vastaus on tässä. Stustuseliitti on tuhoamassa substanssia. Miksi substanssi halutaan tuhota? Koska substanssi luo valta-aseman. Kuka haluaa tuhota valta-aseman? Ei muu kuin toinen substanssieliitti. Statuseliitti on siis toisen, vahvemman ja imperialistisemman substanssieliitin luomus. Sen tehtävä on tuhota imperiumin näkökulmasta perifeerisiä substanssieliittejä. Kun nämä eliitit on tuhottu, joutuu kaikki substanssi kulkemaan imperiumikeskipisteiden kautta.

Imperiumin substanssieliitit siis tuhoavat perifeerisiä substanssieliittejä statuseliittien avulla, jotta se saisi aikaan paineen, jonka myötävaikutuksella substanssi virtaa periferioista ytimeen. Imperiumin todellisen substanssieliitin näkökulmasta mikä hyvänsä perifeerinen statuseliitti on pelkkä koira, jonka päälle kustaan. Statuseliitillä ei ole mitään arvoa sinänsä. Sitä ylläpidetään (suhteellisen kalliilla kustannuksella) vain niin kauan kuin sitä todella tarvitaan pääasian, eli substanssin ja seksuaalisuuden, tuhoamiseen. 

Sanomattakin on selvä, että tällä tavalla toimivat imperiumit eivät ole mitään tasa-arvoisia liittolaisia kenellekään, vaan pelkästään valloittajia ja lopulta väkivaltaisia alistajia. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com