18.4.2015

SINUHE JA OIKEISTOLAISEN POLITIIKAN ALKUPERÄ

Waltarin Sinuhe on jonkinlainen opaskirja oikeistolaisen politiikan alkuperään.

Oikeistolaisen politiikan perusta on ihmisen viheliäisyydessä. Tämän näkemyksen mukaan Jumala äärettömässä viisaudessaan loi ihmisen omaksi vastakohdakseen lähes äärettömän typeräksi, jotta tämä ihmisen viheiliäisyys sitten voisi kutsua opettajakseen ja koivuniemenherrakseen vanhaa jumalaa Amonia, eli Saatanaa.

Jumala (Athon) jatkoi opetusta esittämällä haasteen: ihminen voi muuttua, mikäli pystyy riistäytymään opettajansa vallasta ja nousemaan opetussisältöjren yläpuolelle.

Niinpä oikeistolainen tietää: ihminen voisi kyllä muuttua, jos haluaisi. Oikeistolainen ei koskaan halua muutosta. Hän on Saatanan edunvalvoja maan päällä. Tuo etu on sen verran merkittävä, ettei muutosta kannata haluta. Ainakaan niin kuana kuin voi itse olla se, joka hyötyy ihmiskunnan jatkuvasta tragediasta.

Oikeistolainen laskeskelee, että ihmiskunnan uusiutumiskyky ylittää aina sen verollepanon, jota Saanan jatkuva kalastus aiheuttaa. Ihmiskunta on siis eräänlainen lohikanta tai tonnikalakanta, jota saa salakalastaa loputtomasti.

Saatana ei koskaan usko käsissään olevan sellaisia kalastusvälineitä, jolla koko kalakanta saataisiin romahdutettua ja tapettua sukupuuttoon. Vaaraa ei ole: punainen liha ei muutu valkoiseksi. Voi vain jatkaa mahdottomuuksien nuotanpunomista loputtomiin. Ja ihmiskunta selvityy tästä itseaiheutetusta kidutuksesta muuttumatta geneettisesti punalihaisesta valkolihaikseksi.

Faarao Ekhnaton on kuitenkin eri mieltä. Hänen näkemyksensä mukaan vanhan jumalan Athon (Saatana) valta on käynyt liian tukahduttavaksi, ja uhkaa laimentaa punaisen lihan.

Faaraon tarkoitus on hyvä: hän haluaa uudistaa kansan elinvoimat ja vitaalisuuden. Mutta kansa itse kääntyykin yllättäen hyviä, sille itselleen pohjimmaisen edullisia tarkoitusperiä vastaan. Syntyy outo paradoksi, joka saisi Kimmo Sasin ja Ben Zyskowitsin kiehumaan orgasmeissa.

Kansan typeryys ja viheliäisyys on pohjimmiltaan niin mahtava, että mieluummin kuin ajattelee omaa parastaan, mieluummin kuin säilyttää tonnikalamaisen olemuksensa, se lynkaa suurimman hyväntekijänsä ja ryhtyy seiksi, merten pölynimuriksi.

Tässä kohdassa oikeistolainen pamahtaa orgasmeihin. Kansa haluaa tulla orjaksi! Kaikkein alhaisimmat ja viheliäisimmät voimat ovat jälleen pääsevä voitolle! Viheiliäisyys osoittaa jälleen Saatanan kaikkivallan suurena opetustoimenjohtajana ja sivistysministerinä.

Kosminen näkemys siitä, että tämä on vedenjakajamaailma, johon sielut syntyvät keskeneräisinä, on pitävä. Oikeistolaisen, nietzscheläisen eetoksen mukaan, on täysin yksilöiden itsensä vastuulla kykenevätkä he täydellistämään itsensä. Toisin sanoen: kykenevätkö he astumaan ulos suuren nuotanpunojan nuotasta: kasvatuslaitoksesta, jonka Saatana on, painovoima parhaana liittolaisenaan, planeetalle pystyttänyt.

Oikeistolainen ei milloinkaan hyväksy ajatusta siitä, että kasvatuslaitos voitaisiin lakkauttaa ja opiskelijat siirtää peltoon käyttämään aikansa miten huvittaa. Tätä oikeistolainen kutsuisi terveen järjen katoamiseksi. Mutta lohikala kutsuisi sitä säännöstelyaltaiden ja patojen, vesivoimaloiden ja kalaportaiden purkamiseksi, turbiinien sammuttamiseksi, koskien vapauttamiseksi.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com