12.4.2015

NEROUS JA STUBB

Aina kun tiedotusvälineet, joita en ole tilannut ja toivonut, onnistuvat kaikesta huolimatta ujuttamaan tietoisuuteeni ilkeitä kuvia pääministerimme naamasta, tulen miettineeksi nerouden luonnetta.

Nerous on jollakin tavalla valtion suvereenisuuteen liittyvä käsite. Jos valtio ei ole suvereenisti itsenäinen, nerous siellä on myytti. Kun taas Venäjän tai USA:n kaltainen imperiumi elää vain neroudesta.

Venäjällä kaikki muut älyllisen elämän muodot paitsi nerous ovat täysin turhia ja käyttökelvottomia. Lyhyesti voi sanoa: Äiti-Venäjä tarvitsee vain neroutta. Kaikki muu on sen näkökulmasta ongelmajätettä.

Stubbin vasalli-Suomen kaltainen puskurivyöhyke, jonka väestö on tarkoitettu kuolemaan amerikkalaisten kuluttajien puolesta turhaan provosoidussa öljysodassa, ei puolestaan tarvitse neroutta mihinkään. Stubbin Suomelle nerous ja henkinen suuruus on ongelmajätettä.

Tästä syystä maailmassa pätee aina Gurdjieffinkin esittämä lainalaisuus, jonka mukaan kaikki nerous virtaa kaikkialta maailmasta aina muutamiin harvoihin geopoliittisiin keskuksiin, siis niihin ainoisiin paikkoihin, joissa neroudella on merkitystä. Tällaisia keskuksia ovat tällä hetkellä New York, Moskova, Berliini. Jossain määrin Lontoo. Pariisi on tältä kartalta pudonnut.

Tämän lainalaisuuden takia työperäinen maahanmuutto ei voi tuoda Suomeen muuta kuin globaalia pohjasakkaa. Yksikään nerokas ihminen, siis sellainen ihminen joka ainoastaan voi luoda työpaikkoja ja työtä, ei milloinkaan asetu epäsuvereeniin valtioon.

On päivän maksiimin aika: Hintti on neron vastakohta. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com