26.3.2015

TÄLLÄ HETKELLÄ OIKEANLAISESSA

venäjädoktriinissa pitää lähteä siitä, että 1) Venäjä ei halua sotaa, mutta 2) Venäjä haluaa kyetä puolustautumaan mahdollista uhkaa vastaan.

Mistä tiedämme tämän?

1) Riittää että katsoo Venäjän infrastruktuuria ja sitä toimeliaisuutta, joka sen uudistamisessa on käynnissä. Jos Venäjä tahtoisi sotaa, vanhaa infraa ei täydellä teholla uudistettaisi juuri tällä hetkellä.

2) Mahdollisia uhkaprosesseja on nähty jo niin monia, että Venäjällä on syytä pelätä. On lyhyen ajan sisällä nähty uskomattoman monta USA:n ja CIA:n lietsomaa sisällissotaa, joihin Nato tai muu länsiliittouma on sitten puuttunut. Tämä on täysin kiistaton ja objektiivinen tosiasia muustakin kuin Venäjän näkökulmasta katseltuna.


*

Kolmanneksi, jos olisi tiedossa jokin indikaatio, joka objektiivisesti viittaisi siihen, että Venäjä haluaa sotaa, se olisi helposti ja uskottavasti tuotavissa esiin. Kukaan ei kuitenkaan tuo esiin mitään tällaista. Esiin tuodaan VAIN JA AINOSTAAN Venäjän ymmärrettävästä puolustautumisintressistä lähtevää toimintaa siinä valossa, että se olisi luonteeltaan hyökkäystoimintaa. Tämä esilletuonti on aina asiantonta ja kohosteista, populistista ja tietämättömiin ihmisiin vaikuttamaan pyrkivää. Se ei koskaan ole puhetta järjen äänellä. 


*

En sano, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Koska tiedän, että siihen ihmiskunta ei koskaan kykene. Sanon mieluummin: joidenkin tosiasioiden tunnustaminen voisi hyödyttää jopa sokeaa.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com