20.3.2015

SERAFIMA: Ajattelin lukea pikkuveljelle iltasadun. Hän tykkää kun hänelle luetaan satukirjoja ääneen. Njaa, minkähän kirjan tänään valitsen.

ISÄ: Oletko sinä iPadin opetusohjelman avulla oppinut lukemaan?

SERAFIMA: En suinkaan. Mutta pikkuveli ei tiedä sitä.


(Tämä ehkä juontaa juurensa siitä, että kun viimeksi menin lukemaan tyttärelle iltasatua, hän halusi kertoa ensin jonkun sadun. Totesin, että hänen satunsa on paljon mielenkiintoisempi kuin se jonka ajattelin lukea ja ehdotin että hän vain jatkaisi satuilua. En kuitenkaan kirjoittanut satua muistiin, vaan kuvasin videokameralla. Satuun kuului olennaisesti se, että piti kuvata tyttären jalkaa, joka nosteli lattialle kaadettuja shakkinappuloita varpaiden välissä takaisin laatikkoon, tietyssä värien ja arvojen järjestyksessä, sadun edetessä.)

(Nyt hän ilmoitti pettyneenä, että pikkuveli ei käsittänyt kuinka hyvä hänen kertomansa iltasatu oikeasti oli. Helmiä sioille.)

(Pikkupoika on tänään oppinut uuden sanan: ham, ham, ham. Se tarkoittaa: Come, come, come. Suomeksi: tule. Kun isosiskoa vietiin tarhaan pikkupojan vaunun ympärille kerääntyi aivan pienien tyttöjen ryhmä. Pikkupoika jutteli heille: ei, ei, ei, ei, ei. Joku tytöistä osasi sen verran jo puhua, että kysyi: koska poika tulee päiväkotiin. Pikkupoika hymyili ja toisti rakastuneen näköisenä: ei, ei, ei, ei, ei.)

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com