22.3.2015

HENKINEN ELÄMÄ

Älä tee niin kuin kaikki tekevät, ellet halua kuolla. Kaikki yleensä kuolevat. Psykologia on tätä: katsotaan ympärille, mihin suuntaan maailma kehittyy, ja kehitytään sen mukana. Sopeudutaan kyseenalaistamatta liikesuuntaa tai kysymättä, kuka on liikkeen alullepanija. Liikkeen alullepanija on se, joka suggestoi ja manipuloi.

Mainpulaattorille psykologia on joukko sääntöjä ja oletuksia, jotka eivät seuraa yksilön kokemuksesta, vaan kliinisestä tiedosta. Ilman kliinistä tietoa yksilö ei voi nähdä tilaansa manipulaattorin keinotekoiseksi ja epäintuitiiviseksi luomassa hamsterinhäkissä.

Henkinen elämä ei ole suorassa suhteessa enempää yksilöpsykologiaan kuin kliiniseen tietoon. Henkinen elämä ei ylipäätään ole kiinnostunut ihmismassan ja sen manipulaattorin välisestä leikistä ja koirankoulutuksesta. Henkisen elämän palkinnot ja päämäärät ovat toisaalla. Henkinen elämä ei vastusta psykologista kokeilustudioa, joka maailma on. Se elää sen mukana, sen väkivaltaisten suuntaviivojen mukaan, mutta pohjimmiltaan siitä välittämättä, oman päämääränsä mukaan.  

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com