21.3.2015

POLIITIKKO JA VIRKAMIES

Euroopan unionin pahin vika on ulkopolitiikan järjettömyys. Yhdysvaltojen suhteen ei osata pitää puolia, Venäjän luonnollisia tarpeita ei haluta käsittää. Ongelma on siinä, että EU:n ulkopolitiikkaan vaikuttavat egoistiset poliitikot, eivätkä sitä johda absoluuttisen harmaat ja egottomat virkamiehet. Tämä olkoon ylistyslaulu virkamiehelle! Sillä virkamiehiä ei kyllin voi ylistää: he pyrkivät tasapainoon, ja turhan muuttelun lopettamiseen. Virkamies pyrkii siihen, että asiat ovat kunnossa ja mitään ei tarvitse tehdä. Virkamies tekee näkymätöntä työtä, jolla on ääretön merkitys.

Poliitikko taas on sosiaalisesti sairas ihminen, jonka ego seikkailee patologisissa tiloissa. Poliitikko halua koko ajan näytellä tekevänsä oikeaa näkyvää työtä: hänen pitää näennäisesti touhuta ja muuttaa. Poliitikko tekee näkyvää työtä, jolla on korkeintaan negatiivinen merkitys. Poliitikko ei koskaan ole vastuussa mistään. Kaikki vastuu on sokaistulla kansalla, joka sokeudessaan poliitikon omaksi tuhokseen käy äänestyskarjana vaaliuurnilla juoksemassa. Tämän lisäksi poliitikot ovat vaarallisia, koska he näkevät vaaraksi itselleen kaiken, mikä on viisasta, hyvää ja kannatettavaa. Mahdollisimman suurta mielettömyyttä poliitikot kutsuvat ratkaisuksi. Ja tämä toimii, koska virkamiehet eivät tee mitään: virkamiehet eivät pane mielettömyyttä toimeen.

Virkamiehen elämän tarkoitus on poliitikon pysäyttäminen. Virkamies on jonkinlainen yhteiskunnan rakenteissa naama peruslukemilla hommaileva talkkari, jonka tehtävä on kulkea persesurinatappisen poliitikon perässä ja tehdä tyhjäksi jokainen poliitikon tekemä huononnus, heikennys, tihutyö ja pahansuopa muutos. Virkamiehen jumalansiunaamin ominaisuus on tietty laiskuus, joka estää häntä tekemästä yhtään turhaa, rikkovaa, hajoittavaa, pois päämäärästä johtavaa, työtä. Virkamies ei odota työstään minkäänlaista korvausta. Lahjakellojen hankintakin on säästölistalla silloin kun hän vihdoin pääsee eläkkeelle. Siksi työnvieroksujat (eli poliitikot) on hakattava irti yhteisien asioiden hoitamisesta ja ohjattava hoitolaitoksiin, joiden tarjoamia puhdetöitä he kykenevät oikeasti hoitamaan.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com