30.3.2015

KANSA JA EPÄKANSA

Demokratian ongelma on kansa. Kansa on erikoinen eminenssi, jota kukaan ei edusta. Kukaan ei kuulu kansaan, silti kansa on. Kansalla ei ole mieltä eikä aivoja. Sillä on henki, ilman logiikkaa. Kansan henki on kuin outo suuri paradokseista ja päättömyyksistä sotkettu lankasykerö. Kaikkien kansojen henki on täsmälleen samanlainen, eikä kansoissa ole tässä suhteessa mitään eroa. Erot, joita pidetään kansallisina eroina, ovat pelkästään eroja siinä aineksessa, joka ei kuulu kansaan: kuinka paljon sitä ainesta on ja muodostaako se epäkansan, joka on kansan täydellinen vastakohta.

Kansa leikkii typerää, jotta se saisi kunniallisen syyn todeta: en ole hyvä huijari, koska olen tyhmä. Olen siis viliptön ja rehellinen. Kunniattominta mitä kansa voisi keksiä olisi sanoa: en ole huijari, koska en halua olla huijari. Jokainen haluaa olla huijari, ja epäkansa tietää sen. Siksi epäkansa leikkii fiksua ja sanoo: olen hyvä huijari, koska olen fiksu. Olen siis vapaa kaikesta jaloudesta ja ihmisellisyydestä. Todellisuudessa kansa on epäkansaa fiksumpaa, koska kansa sentään tietää sen, ettei mitään voi tietää. Kansalta ei voi salata mitään. Mutta epäkansalta voi salata kaiken, koska he uskovat vain tieteellisiin tutkimuksiin. 

Ei siis ihme, että kansa ei halua äänestää itselleen edustajaa, vaan petturin, pilkkaajan tai alistajan. Kansalle eduskunta on jotakin mihin kuuluukin päästä vain hyvien taskuvarkaiden. Se on nimenomaan ansaittu palkinto hyvälle huijarille hienoista taidoista. Kansan mielestä päättäjä, joka ei osaa pettää ja huijata kansaa ja joka ei sydämestään halveksi kansaa, on kelvoton johtamaan kansaa. Siksi, jos kansaa haluaa kansan omaksi parhaaksi johtaa, on kansa pidettävä tiukasti alistettuna runsasta verenvuodatusta välttelemättä. Kansaa ei voi rakastaa millään muulla tavalla kuin rynnäkkökiväärin tähtäminen läpi. Jos kansalle haluaa hyvää, se on annettava rynnäkkökiväärin tunkin kautta. Jos kansalle haluaa antaa, se lyötävä sille rynnäkkökiväärin perällä. Siksi kansaa, kansan psykologiaa ja kansan halua, voi ymmärtää vain poliitikko, joka on synonyymi sanoille taskuvaras ja huijari. Poliitkot ovat ylipäätään hyviä johtajia, koska läpikotaisin mädät ja pahat ihmiset eivät ole kovin julmia. Vain läpikotaisin hyvä ihminen on äärettömän julma.  

"Pelkää ihmistä joka tarkoittaa hyvää." TiisalaEi kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com