9.2.2015

Venäjäsympatian ehkä paras peruste on kuitenkin se millä mielisairaalla kiihkolla kaikista suurimman epätoivon perkeleet ilman minkäänlaista omaa positiivista tulevaisuuden horisonttia Venäjää koko ajan väärillä perusteilla vihaavat.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jälleen olet väärässä. Turistivierailu värittyneet lasit päässä ei muuta sitä tosiasiaa, että Venäjä toimii fasistisen valtion tavoin omia kansalaisiaan ja muita kansoja kohtaan. Onneksi parhaat venäläiset kyvyt ja aivot saadaan tällä menolla muuttamaan ulkomaille kunnon elämän perään. Venäjän rajojen sisälle jää vain rappeutuva, fasistinen ali-ihmis- ja rikollisjoukkio, jonka elämä saadaan kyllä pakotteilla kurjistettua entisestään. ;)

Mietipä tätä siellä flaneeratesasi ;)

Anonyymi kirjoitti...

Sama toisin päin tietysti olisi, että realistin paras syy tuntea mietoa sympatiaa länsimaista sivistystä kohtaan kriisitilanteissa piilee siinä, että pahimmat kuolemanpelon lamaamat uskonnolliset haihattelijat aina tarttuvat kriiseissä helposti itäisiin illuusioihin. Intiasta nostetaan esiin haarekrisna eikä Gangesin mätänevät ruumiit, Venäjältä samovaari eikä militarismi.

http://www.chinasmack.com/2010/pictures/filthy-india-photos-chinese-netizen-reactions.html

(Tähdennän, että itse olen pakostakin aika lailla välimaastossa; ts. ei minulla ole henk. koht. mitään 'asemaa' läntisessä yhteiskunnassa. Pärjäilen siinä miten taidan, paska sivilisaatio sekin.)

Anonyymi kirjoitti...

Omassa kokemuksessani kyllä länsimaissa on yleisempää, että Venäjästä nimenomaan pidetään väärin perustein. Esim. piilevän antisemitismin, USA:an kohdistuvan oidipuskompleksin, ihan yleensä jonkinlaisen kryptouskonnollisen lunastusopillisen psykoosin tms. vuoksi. Tai koska siellä on "halvat naiset", tai ollut sata-kaksisataa vuotta sitten ohut korkeakulttuurin sedimentti.

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com