19.2.2015

FASISMI ON SOSIAALINEN SYÖPÄ

Fasismi perustuu siihen, että ihmiset, jotka hyvin tietävät ja tuntevat sen mitä fasismi on, aktiivisesti unohtavat sen mitä fasismi on. Saksalaiset ovat taas sortuneet tähän Ukrainan kohdalla. Saksalaiset kaikessa näennäisessä järkevyydessään eivät halua muistaa miten lopulta sokka irti -porukkaa fasistit ovat. Siksi nyt kun äärioikeisto todella ottaa Ukrainassa vallan saksalaiset joutuvat paniikkiin ja häntä koipien välissä kaatavat valtaannostamansa Kiovan fasistijuntan. Sitä ennen kuolee valtava määrä satunnaisia sivullisia.

Ukraina kuvaa täydellisesti eurooppalaisen sivistyksen tilan. Sivistystä ei ole. Euroopassa ei ole ollenkaan vastuullista älymystöä. On vain eriasteisia trolleja -- pikku trolleja, asiamiehiä ja hyväuskoisia lyhytnäköisiä hölmöjä, joilla ei ole tulevaisuudenlaskentakykyä eikä olemisvastuuta lainkaan.

Varmasti voi sanoa, että jokainen joka ei ole tähän mennessä avannut suutaan on yksinkertaisesti ei-oleva. Missään tapauksessa ei voi puhua älymystöstä tai taiteilijoista sellaisen aineksen kohdalla. On ymmärrettävä että tilanne on jatkunut pitkään. Loputtomasti ei voi aktiivisesti vaieta ilman että se alkaa tulla räikeästi esiin. Tämän pelin säännöt ovat mitkä ovat. Maailman tapahtumat ovat äärimmilleen hidastettuja. Tietoisuuden ja tahdon koettelemus on voimakas, totuuden esiinkutsuminen näyttää ikuisuusprojektilta, johon osallistuminen on varattu vain kuolemattomille.

Siksi koko nykyinen todellisuuskuvamme on niin pelkkää onnetonta mielikuvitushöttöä. Me tiedämme, että illuusio sortuu sillä hetkellä kun totuus on esiinkutsuttu. Sen jälkeen meidän, suupalloin vaiettujen ja hiljennettyjen, jotka alusta asti olemme (pienin mutta kivulian ponnistuksin) käsittäneet pääpiirteissään asioiden reaalisen tilan, on tietysti helppo, raunioiden keskellä, olla jälkiviisaita, kun voimme osoittaa (levittämällä ja säilömällä tekstimme kirjarovioilta kaikkien mantereiden servereihin), että tiesimme tämän jo kymmenen vuotta sitten.

Sitä ennen vuotaa paljon verta. Verta, joka on turhaa ja typerää kuin Helsingin Sanomien kirjoittelu. Se tietoisuutta vailla oleva veri ei kelpaa jumalille uhriksi.

Fasismi on hämmentävä ilmiö. Se on sosiaalinen syöpä, joka leviää sillä mekanismilla, että syöpäsolujen erottaminen terveistä käy yhä vaikeammaksi. Ukrainan tapahtumat osoittavat että fasismia ei ole ilmiönä lainkaan kyetty (Euroopassa ja Yhdysvalloissa) käsittelemään. Se mitä ei käsitellä uusiutuu vääjäämättä, yhä tuhoisammassa muodossa.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com