29.1.2015

SINUHEN OPIT

Kommunismin opetuksissa on sama huono puoli kuin Sinuhe egyptiläisen opetuksissa: kukaan ei usko, ennen kuin itse näkee ja on itse kärsinyt riittävästi. Ihmisten pitää ennen muuta kärsiä, kärsiä määrättömästi hulluudesta ja tyhmyydestä, sadistin (porvarin) sekasikiömäisyydestä ja sairaudesta. Mutta kun hän on, parhaassa tapauksessa, valintaan valmis, hän on jo kuoleman oma. Olen päätynyt ajatukseen, että vain muutama ihminen planeetalla saa sielun, joka on kehityskelpoinen viisautta kohti. Muiden sielut tulevat ilmeisesti jostain hyönteisiltä ja tuhoutuvat nopeasti zombien jatkaessa liikkeitään ihmiselämän loppuun. Tavallinen ihminen ei näköjään voi oppia lopulta mitään, sillä muuten ei tarvittaisi tämän paskan loputonta toistamista.

Eli kyllä: kommunismi tietenkin, tietenkin on ainoa oikea yhteiskuntamuoto, joka voisi turvata koko planeettaa hyödyttävän kestävän kehityksen. Mutta ihminen ei näköjään millään voi oppia niitä perusteita, joita kommunismissa eläminen vaatii. Myöskään ihmisen evoluutio ei näytä millään suuntautuvan niin, että oppiminen tulisi mahdolliseksi. Ihminen näyttää pysyvän samana: alhaisena, typeränä, eläinten alapuolisena, kuten Sinuhekin synkästi toteaa. Ihminen on kosminen kummajainen, älyn, viisauden, henkisyyden ja hyvän elämän absoluuttinen vastakohta. Tuskin tämä paikka mikään rangaistussiirtola on: eihän tällaisia olentoja kannattaisi edes rankaista, kun eivät nämä siitä mitään opi.

Jos tällä planeetalla on jokin merkitys, sen täytyy olla tämän surkuhupaisuuden opettaminen joillekin ulkopuolisille, ehkä eläimille jotka ovat valepukeutuneita jumalia, tai intergalaktisten avaruuslaivojen väelle, jotka tätä hullunkurisuutta ällistelevät. Mitään muuta merkitystä tällä söhellyksellä ei missään nimessä voi olla. Ruumiit ja sielut ovat täällä sekaisin: vanhuksen tai kissan karvoista meitä katselee ja arvostelee Dionysos. Tällä sekasikiömäisellä idiotismilla, jota historian itsetoistoksi ja oppimattomuudeksi kutsutaan, voi olla merkitys vain Jumalan varoittavana esimerkkinä planeetan ulkopuolisile. Tai sitten kerrassaan mitään merkitystä ei ole.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422411861&v=DWVjLxdWGa8&x-yt-cl=84924572&feature=player_detailpage

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422411861&v=OckdP1M2-oU&x-yt-cl=84924572&feature=player_detailpage

itkisin onnesta

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422411861&v=IS_wKpoHVTo&x-yt-cl=84924572&feature=player_detailpage

Anonyymi kirjoitti...

sinä näet väärin

kauneus on

sinä näet väärin

kauneus on


sinä näet väärin

kauneus on

miksi näet niin väärin?

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com