31.3.2014

TÖLLÖTINTÄ
Taas asekäsi joka jahtaa ihmisiä. Rautatiepysäkillä heiluttavat kiinalaiset eivät osaa pelätä pahinta. Juna liikkuu hitaasti heidän editseen. He heiluttavat mutta asekäsi tähtäilee heitä junan sisältä. Kaikki heiluttavat meille, eikä kukaan vaikuta siltä, että tietäisi mitä meillä on mielessä. Ihmiset radan varsien taloista tulevat ulos heiluttamaan. Jopa sairaat heiluttavat sairaalan parvekkeelta meille. Mutta asekäsi avaa tulen heitä vastaan.

Lihava vaaleahiuksinen nainen makaa sohvalla scheveningenvihreässä paidassa. Naisella on kaksi hoikkaa hutsua parhaina ystävinään. Hänellä on ehkä jokin salainen voima, kuten huulikiilto. Lihava intialaiselta vaikuttava mustatukkainen nuorimies esittelee vanhan hollanninvihreäseinäistä matalaa asuntoa. Hän kävelee juoksumatolla verkkaisesti ja kuutelee iPodista musiikkia ettei kuulisi naisten pälätystä. Kamariorkesterin neuroottisesti kohoava jousitrilli.

Vakavat amerikkalaisen jalkapallon pelaajat istuvat rivissä penkillä ja puhuvat ylöskohonneine sieraimineen. Tummaihoinen mies hakkaa keskilattialla ruskeaa nyrkkeilysäkkiä jota toinen tummaihoinen mies pitelee sylissään. Nyrkkeilijällä on hollannin oranssit tiukat polvishortsit jalassa, valkoinen teepaita ja pallomaiseksi ajeltu musta tuuhea afrotukka. Hän lyö hitaasti ja laiskasti. Iskut vaikuttavat heikoilta. Miehen nimi on George Foreman.

Lippu kantava ratsumies kulkee kiinalaisessa maastossa. Miehellä on kädessään suuri valomiekka. Hän riehuu miekan kanssa ympäriinsä toimintaansa kyseenalaistamatta. Hänellä on naisten puolelle napitettu pitkä takki. Miliisi pidättää hänet ja varastaa hänen vähät varansa.

Kolme polkupyöräilijää ajaa vaaleansinisellä vuoristotiellä. Pyöräilijöiden varjot tien pinnassa ovat terävät. Pikkupoika istuu tarakalla lastenistuimessa pyöräilykypärä päässään. Kaksi keskinkertaisen anglosaksisen draamanäyttelijän näköistä miestä peseytyvät läheisellä metsäpurolla. Toinen mies antaa toiselle bitchsläppiä kasvoihin ja huutaa. Hän kävelee pois. Ksylofonin ja puhaltimien tekstuuria.

Pistoolikäsi liikkuu kaupunkialueella ja pyrkii ampumaan ihmisiä. Näkyy ränsistyneinä rakennuksia ja savua. Välillä pistoolikäsi ampuu pahaa-aavistamattoman ihmisen. Kukaan ei ole julistanut heille sotaa. Kaikki tulee yllätyksenä. Nouseva kamariorkesteriglissando.

Tummaihoinen mies selittää sormi pystyssä. Päättäväisen näköinen tummaihoinen nainen tulee ovesta. Hänellä on yllään valkoinen hapsuliivi, lyhyet kiharat hiukset ovat kullan väriset. Toinen tummaihoinen mies osoittelee sormella heidän suuntaan. Hänen alahuulensa on etuhampaiden alla.

Neljä tummaihoista naista istuu kampaamon odotustilassa lukemassa lehtiä. Kaikki ovat samalla kertaa tärkeän ja välinpitämättömän näköisiä. Kaksi naista tanssii vihdat käsissään. Kampaamon työntekijällä on muhkea takamus. Kultahiuksinen nainen ottaa vastaan rahaa lippalakkipäiseltä mieheltä. Tummaihoinen mies opettaa sormi pystyssä. Hänellä on raapivan näköisiä kultaisia sormuksia, kultainen kaulakoru ja kalliin näköinen kello.

Kiikarilla varustettu konetuliase liikkuu kaupunkialueella ja ampuu ihmisiä. Ihmisiä tarkkaillaan kiikarin läpi ja heitä kohden ammutaan epäröimättä. Välillä ase on pakko ladata.

Lisää autoja. Hienot ihmiset. Vanhan auton likainen moottoritila. Urheilukentäkllä naiset pelaavat jalkapalloa. Kaikilla on pitkät hiukset. Kentän laidalla mies soittaa ilmakitaraa ja loihtii ikään kuin musiikkia. Kuuluu marimballa soitettua musiikkia, joka ei tunnu juuri kehittyvän. Rappaukset hajoavat lähitalojen seinästä ja takaa paljastuu kuorma-auto. Samaan aikaan kiinalaisten sotilaiden muodostama soittokunta soittaa kauppakeskuksen edustalla. Heitä kiertää länsimaisen näköinen mies videokameran kanssa. Paloauto kääntyy tienristeyksestä, ajaa punaisia päin. Suojatiellä maleksii kaksi hitaasti elehtivää naista. Toisen paidassa kirjaimet LOL. He puhuvat vakavina. Taakse ilmestyy turkoosihiuksinen nainen. Edessä olevat naiset ilmehtivät kulmakarvoillaan. Kuuluu kirtaran sointuja.

Läheisessä talossa kolme miestä sytättää sängyllä tötteröä palamaan. Lopulta tötterö syttyy ja miehet ovat hädissään. Koira heiluttaa maassa makaavan miehen päällä häntäänsä. Koira ei ymmärrä vaaraa.

Lahdella leijan lennättäjä kahlaa vedessä. Hän astuu lainelaudan päälle ja antaa leijan vetää itsensä vauhtiin vedessä. Lainelauta on kiinni hänen jaloissaan. Välillä hän kohoaa ilmaan leijan varassa. Hän on äkkiä kaukana järvenselällä.
Ehkä Töllötin-metodia kannattaa kehittää. Ainakin musiikin kuuntelu satunnaisten videoiden tahtiin tarkentaa kuuntelukokemukseen keskittymistä, jostain toistaiseksi tuntemattomasta psykologisesta syystä. Ongelma on satunnaisvideogeneraattorien koodit. Tämä generaattori rajaa ilmeisesti vain amerikkalaisiin videoihin. Lisäksi koodi ei muutenkaan toimi. Jos rajaa videoiden enimmäispituudeksi 5 minuuttia, tulee sekaan kuitenkin pitkiä. Full Screen modessa ei voi skipata videota. Mutta soitto on nonstop. Tämä generaattori taas ei soita nonstopina. Mutta hakee kaikista Youtube-videoista. Muita säätömahdollisuuksia ei ole, eli mukaan tulee pitkiä. Olisi hyvä, jos randomhakuavaruutta voisi rajata sanahauilla.

KOKO ILLAN ELOKUVA

Kokeilin Karri Kokon Töllöttimen hengessä kirjoitta mitä näen ja kuulen katsoessani satunnaisia Youtubevideoita täältä ja samalla kuunnellessani tätä musiikkilistaa. Ehkä vähän primitiivinen koe ja vaisuhko lopputulos, väsyneenä. En ole varma voisiko tämä idea jotenkin toimia.

Rauhallinen omakotialueella on kesäinen iltapäivä.
Liukkaan valkoisen levyn päällä jääkiekkomaila
laukoo kiekkoja edessä näkyvään maaliin.
Yksi kiekko lentää maalin yli.

Mies istuu kuun sirpillä ja soittaa kirtaraa.
Häntä katsotaan kaukoputkella maasta.
Hihamerkkinä on englannin lippu.

Kuka on isäsi tänään? Nahkaa, kumia
ja kaasunaamareita. Isät ja heidän poikansa.

Tyttö tekee kämmenistään sydämenmuotoisen aukon.
Ranteessa on festariranneke. Huoneessa vallitsevana
värinä vaaleanpunainen. Tyllä on kitara. Hän laulaa.

Mies on yksin koripallokentällä. Hänellä on käsissään
koripallo, johon hän suhtautuu niin kuin se symboloisi
jotakin tärkeämpää.

Tamma on köytetty puomiin maalaistalon edessä.
Ori tuodaan köydessä sen lähelle. Hevoset yhtyvät.
Ori puree tamman niskaharjaa. Tamma seisoo urhoollisesti.
Toimitus on pian ohi. Hevoset viedään pois.

Olitko yhteydessä pankkiisi tänään? En ollut.

Tsekkiläisen ritarikunnan edustajat astuvat kirkkoon lippusaatossa.

Armenialainen kansanmusiikkiyhtyä laulaa jerevanlaisessa
pastellinsävyisessä TV-studiossa. Toimittaja napsuttelee sormiaan.
Kaikilla on mielenkiintoiset päähineet.

Poika istuu ostoskärryissä ja laskee alas asvalttimäkeä.
Hän kuvaa tapahtumaan kännykkäkameralla.
Lasku päättyy kaatumiseen.

Mustat hansikkaat ja kuusi laukausta.

Tummaihoinen mies seisoo Casio-merkkisen sähköpianon takana.
Voi saada vaikutelman, että hänellä on niskakipuja ja hän venyttelee.
Hän heiluttelee kasvojaan puolelta toiselle. Kuuluu hiilihapollisen
juoman lasiin kaatamisen ääni.

Tyhjä kuntosali, jonka seinällä teksti:
”Voittajat harjoittelevat täällä”.
Yksinäinen mies punnertaa
käsipainojen varassa etunojapunnerruksia.

Poika yrittää korttitemppua. Vaikutelma
on, että temppu ei onnistu.

Amerikan presidentti istuu koululuokassa,
jossa on vain tummaihoisia oppilaita. Opettaja selittää.
Presidentti pitää kasvonsa peruslukemilla.
Luokkahuoneeseen astuu mies jonka ilmaistaan
kertovan presidentille WTC iskuista.


30.3.2014

GEORGII ALAFUZOFF

Samaan aikaan kun kokonaan järjettömät ilveilijät ja "tietäjät" louskuttavat typeriä leukojaan, meillä on EU:n sotilastiedustelun päällikkönä hyvin syvästi viisas ja älykäs henkilö.

Lukekaa tästä hänen haastattelunsa suomeksi.

On kysyttävä: mitä ihmeen sekoilua tämä kusipaska nimeltä Suomen "valtamedia" on? Kysymys ei ole mitään muusta kuin terveen järjen sekoittamisesta.

Samaan aikaan, eihän tässä pitäisi olla mitään hätää EU:n kansalaisena. Alafuzoffhan on ilmiselvästi rautainen asiantuntija ja täysin luotettava henkilö. Miksi hermoilemme ja sekoilemme? Valtamedian takia.... poliittikkojen sekopäisten lausuntojen takia...?

On kysyttävä: ketä median mielisairas uho, jolla ei selvästi ole mitään kosketuspintaa todellisuuteen, ja siitä aiheutuva ihmisen hermoilu ja turhat pelot, palvelevat?

CIA, TIETÄJÄ JA TERRORISTI

"Tietäjä Teiresias on vanha tietäjä, joka on sokea mutta joka näkee tulevaisuuteen. Linnut kertovat hänelle, miltä maailma näyttää jumalten näkökulmasta. Hän esiintyy monissa Teebaan sijoittuvissa tragedioissa ja niissä yleensä toistuu sama kuvio: Teiresias varoittaa vallanpitäjää, joka ei näe tilannetta oikein, ja vallanpitäjä väheksyy tietäjää jota hän pitää vain rahanahneena narrina (ja tietäjässä kyllä on jotain samaa kuin shakespearelaisessa narrissa). Ja kun vallanpitäjä tajuaa tietäjän puhuneen totta, on liian myöhäistä." A. Kivimäki 

Nykyisin linnuista ennustamista tehokkaampi tapa hankkia tulevaisuutta koskevaa tietoa on olla jonkun keskeisen tiedustelupalvelun kuten CIA:n agentti. Jos sattuu olemaan miljonääri, mutta pukeutuu haisevaksi repsahousuksi, se parantaa uskottavuutta "tietäjänä".

Helsingin Aleksilla Kämpin Kansallissalin oven pielessä graniittipylväiden alla ilvehtivät suomen märkähattuteirersiaat. Niistä längistä on mentävä läpi, jos Kansallisaliin aikoo.

Yhtä harmittomilta ja hassuitahan kuin nämä "tietäjät", näyttää Wolandin seurue Bulgakovin romaanissa. Olisi rauhoittavaa jos nämä olisivat vain kirjallisuuden kummajaisia, joista pääsisi kirjan sulkemalla. Mutta koko Bulgakovin Wolandin hurja seurue vahvistettuna Hoffmannin Kultaisen maljan pahansuovalla arkkivaarilla on suomalaisen "tietäjän" nahkoissa.

Tietenkään ei pidä olla aidosti hullu tai hassu ollaakseen "tietäjä". Nämä kyllä "tietävät" mistä puhuvat. Itse en tiedä vähemmän "hassuja" tyyppejä kuin nämä. Heissä ei kerta kaikkiaan ole mitään "hassua".

Nykyisin on niin, että vieraan tiedustelupalvelun palkkalaisia pidetään jonkinlaisina arkkivaareina ja tietäjinä. He hourivat viisauksia muka. Eivät perustele, näkevät visioita. Ja niitä pitäisi uskoa. Ja jos ei usko on yhtä tyhmä kuin kuningas Oidipus. "Tietäjät" vain sattuvat olemaan täysin samaa mieltä vallanpitäjiensä kanssa ja heidän ennustuksensa on uhkaava ainoastaan alistetuille ja sorretuille. "Tietäjille" mikään ei ole tärkeämpää kuin ikuinen kosto "kommunismin rikoksista". Siitä heille maksetaan. Luultavasti Neuvostoliiton hajoaminen oli yksin "tietäjän" ansiota: hän juonitteli koko N-liiton underground taiteen päin puuta. Viktor Tsoi ajoi kolarin kun ajatteli hänen pään sekoittavaa ja aivot nyrjäyttävää persoonaa. Brodsky sai sydänkohtauksen kun tajusi.

"Tietäjien" väitteet ovat tietysti mielenkiintoisia, mutta kuten sanottu, ne kaipaisivat selvempiä, objektiivisempia perusteluja, sellaisia perusteluja kuin Sofokleen Teiresiaalla oli (arvet kuninkaan nilkoissa). Nyt arpia ei löydy. Siksi suomalaiset märkähattupaimenet eivät ole kiinnostuneita perustelemaan inttamiään. Heillä ei ole perusteluita.  He puhuvat aina ILMAN MITÄÄN OBJEKTIIVISIA TODISTEITA - ikään kuin CIA:n virallisella äänellä ja silmäniskulla. Kun sanon: "Ilveilijä hei, sun pitäis vielä jaksaa vähän selittää tota läppää." Se sanoo: "Sä olet PASKA !"

Vanha radikaali tarkoittaa Suomessa: vanha opportunistisekopää. "Tietäjä": "Venäjän ikäviä tarkoituksia ei tajuta, eliitti vaikenee ja sulkee silmänsä". Sitä he eivät perustele, mitkä ovat ne Venäjän ikävät tarkoitusperät? "Tietäjän" ennustustus ei ole muuttunut muutaman vuoden takaisesta: "Venäjä on Saksa 1930." Tätä hän on jankuttanut jo vuosikymmenestä toiseen. Miten sitä 30-lukuakaan voi ikuisesti jatkua siellä Venäjällä?

"Tietäjillä" on maahantulokielto Venäjälle, niin kuin terroristeilla kuuluukin olla. Sofokleen sokea Teiresias ei ollut terroristi. Ja mitä ihmettä voi muka tietää ilman maahantulolupaa Venäjästä tai venäläisten känssakäymisestä? Tämä "tietäjien" terroristiklikki unohtaa, että se, että Venäjä ei tykkää pommienheittelijöistä, ei vielä tarkoita, että Venäjä hyökkäisi Suomeen. Suomihan ei tue terrorismia, "tietäjien" extremehuvia, eihän?

He eivät elä köyhyydessä ja maan paossa kuten Sofokleen tietäjät, vaan ovat vallanpitäjien erityisessä suojelussa. Sain esimerkiksi kuulla että erään "tietäjän" asunto Suomenlinnassa on suomen armeijan erityissuojelukohde. Armeijan tyypit olivat varmistelleet sen turvallisuutta ennen vuokraamista. Virolainen runoilija Rummo puhui Pseudopuksesta, mutta me voisimme puhua pseudo-Teiresiaasta.
 
Nämä "tietäjät" pyörivät Suomi–Venäjä -seurassa, jonka luulisi tarkoittavan Suomen ja Venäjän (tai laajemmin, venäläisen maailman, Русский мир) välisen ystävyyden kehittämistä. Kaikessa "tietäjien" toiminnassa on yksinomaisena tarkoituksena Venäjän hajoittaminen, tuhoaminen, epä-venäläistäminen tai yksinkertaisesti sodan käyminen Venäjää vastaan! He luulevat että sama paska menee läpi vuodesta toiseen. Mutta ketä se palvelee? Kuka hyötyy siitä, että nämä "tietäjät" tahallaan koko ajan terrorisoivat tuota ystävyyttä ja sitä katsotaan läpi sormien? Ei ainakaan kukaan suomalainen siitä hyödy. Vain CIA ja läntiset tiedustelupalvelut hyötyvät. Ja tietenkin Ruotsi.

Tässä Hesarin eilisessä jutussa on listattuna suurin piirtein ne tyypit joita Venäjä haluaa kansainvälisten terroristien listalle ja joita Hbl pitää ruotsalaisten kansallissankareina. Mikäs siinä, kyllä ruotsalaisillakin saa sankarinsa olla. Kunhan ei suomalaiset vaan lankea siihen psykopaattien päänsekoitukseen ja opportunistien hölöpölöön. Ruotsalaisten kansallissankari tuntuu aika usein olevan yhtä kuin pahin suomalaisten kusettaja. Ruotsalainen sanakaruus on suomalaisten ja venäläisten välien rikkomista. Kenties Suomen sotaan ajamista, kenties lammaslauman Natoon ajamista, maan konkurssiin ajamista. Ja jos Suomi liittyy Natoon, tuolee ruotsalaisesta, siis Häggiksestä, Naton pääsihteeri.

Auttaisiko "tietäjiä" vastaan jos meillä olisi "propaganda- ja mediakasvatusta" ala-asteilla? Parasta tällaista on klassiset kielet ja klassisen kirjallisuuden opinnot. Oppii erottamaan propagandan tragediataiteesta. Tämä oli sodanjälkeisen Suomen idea. Klingen ja Saarikosken sukupolvia jäi ainoaksi sivistyneeksi sodanjälkeiseksi sukupolveksi. Saarikoski tapettiin, Klingelle laitettiin suupallo.
 
Onko "tietäjillä" yhteys Al-Qaidaan? On epäilys, että "tietäjien" touhun takana olisi juuri CIA. Tällaiset kekseliäät rollit ovat yleensä CIA:n luomuksia. Laajemmin kysymys on siitä, mikä tai kuka on lopulta oikeassa, kuka voittaa vedon, ja millä keinoilla. Magiallako? Väkivallalla? Huijauksella? Vai Jumalan tahdosta? Tämä jos mikä on venläistä rulettia.

"Tietäjä" on myös aina vähemmistökansallisuusmies, jonka "ylpeys" ei anna myöten olla rationaalinen. Vähemmistö jos ryhtyy rationaaliseksi, se on äkkiä entinen vähemmistö.

Pyhässä kaupungissa ei ole ainoatakaan "tietäjää":


29.3.2014

Jonkinlainen intia-aiheinen youtube-videoiden random arvonta ja iTunesin random arvonta päällä yhtä aikaa. Koko illan tai elämän elokuva. Tiestysti olisi mukava jos nämä suotimet voisi kirjoittaa jotenkin älykkäästi.

Youtuberandomvideoplayer.
Heh, Stockhausenkin on käyttänyt harrikan ääniä sävellyksessä: Dienstag aus Light - Third Temptaion.

28.3.2014

Meille ei riitä se että tunnemme Venäjää yhtä paljon kuin keskimääräinen venäläinen.
Iltapäivä hänen seurassaan vastasi hyvinkin puolikkaan kirjan lukemista. Tai no ehkä neljäsosakirjan. Jonkun lyhyen uuden runokokoelman, tai ehkä satukirjan alkusivun tavaamista. No kuitenkin, hän oli maansa merkittävin okkultisti siihen aikaan.

OLEMUSAJATTELU JA HOMOSEKSUAALISUUS

Mitä muuten sanotte vierastamastanne olemusajattelusta silloin kun se liittyy homoseksuaalisuuteen?

Onko olemusajattelu kiellettyä silloin kun se liittyy sieluun, mutta ok silloin kun se liittyy homoilun olemuksellisuuteen. Sielu ei ole olemuksellista mutta homoilu on?

Seksuaalivähemmistöläisethän vetoavat aina olemusajatteluun:

"Olemme olemukseltamme toisenlaisia, paljon parempia ihmisiä kuin muut, aluksi tietysti vain tasavertaisia, ja sitten kun olemme saaneet intettyä läpi tasavertaisuutemme, ollemme jo kohta parempia ihmisiä. Lopulta olemme presidentteja kaikki kuten Pekka Haavisto ja Obama, ja sitten kun olemme presaidenttejä olemme jo niin paljon parempia kuin muut maailman presidentit, että meille kuuluukin kaikki valta ja uuden maailman järjestyksen herruus. Sitten olemmekin äkkiä niin kertakaikkisen erinomaisia, ettei muilla ole mitään arvoa, ja kaikki rahat vaan tänne ja HETI SAATANA!"

Mitä mieltä olette tästä haavistolaisesta linjasta?

JUMALAN BIG BANG

En halua mennä liian ison orgamin mittakaavan. Haluan ajatella superhyperorgasmnin mittakaavassa. Se on laajempi mittakaava kuin säälittävän orgasmin mittakaava, joka saadaan Paavo Väyrysen julkisesta nolaamisesta paikallislehden mielipidepalstalla. Ja hieman laajempi kuin se Sofin superorgasmin mittakaava, joka saadaan kun planeetta poksautetaan ydinaseilla taivaan tuuliin. Mutta paljon paljon pienempi mittakaava kuin Jumalan Big Bangin mittakaava.

27.3.2014

Mielenkiintoinen kuvasarja Putinista ja Obamasta. 
Vain kansakunnan kanssa voi rakastella. Yksilön kanssa ei koskaan. Säälittävät orgamit pitää lailla kieltää. Terveisin "Ääriväyrynen".

SUURI KULKURI: HENKIPATTOJEN VENÄJÄ

Euroopassa ja länsimaissa yleensä on syvälle käyviä sosiaalisbiologisia ongelmia, joita ei tiedosteta. Jo saksalainen varhaisromantiikka puuttui näihin euroopan ongelmiin. Romantiikka ei voinut tehdä niistä tietoisempia, vaan ne vain hautautuivat yhä syvempään tiedostomattomaan. Romantiikasta kulkee yhteys Heinen ja Marxin kautta Venäjään. Venäjä on se mitä henkipattoisesta saksalaisesta maastakarkoitetusta romantiikasta on jäljellä. Fasismi on se, mihin yhä haudatummat ongelmat euroopassa johti. Ja nykytila on se, mikä kohdataan kun edes fasismista ei osata ottaa opiksi. 

Siksi venäjävihaajat aina ovat hulluja, jotka pyrkivät koko Venäjän valtion ja sen kansakunnan täydelliseen poispyyhkimiseen maan päältä. He haluavat tehdä Venäjälle saman kuin ovat tehneet eurooppalaiselle taiteelle ja kirjallisuudelle. On turha kuvitella että vähempi kuin koko kansalle annettava niskalaukaus koskaan riittäisi Julialle, Sofille tai Aatulle. Jos luulee niin, ei tunne näiden olentojen hybristä. Se on sellainen myrkkykäärme, joka voi purra vaikka koko Venäjän hengiltä. Kuinka monta kertaa voimakkaampi on Sofin mykky kuin kaikki se autuus ja hyvyys jota ihmiskunta on koskaan tuottanut? Jos ja kun myrkyllisyys on pääperuste, annettaan kirjallisuuden Nobel vielä kerran Sofille.

Toisaalta itse pidän vastamyrkkyä tärkeimpänä koska rakastan elämää. Pidän Hoffmannista, tuosta goenthenvihaajasta ja beethovenin löytäjästä. Ja Venäjä on Hoffmannin ainoa elossa oleva sukulainen. Venäjä on suuri Clemens Brentano, oikullinen, mystinen, iloinen kulkija. Ja koskeeko se myös Venäjää valtiona? Nimenomaan juuri valtiona ! Muuta turvaahan ei romantikolla ole läntisiä näivetystauteja vastaankuin oma valtio. Oma henkipattojen valtio, joka on kuin Achim von Arnimin aateliskartano, jossa mustalaisleiri juhlii teutonisen ritarikunnan kanssa.

Reaalipolitiikkaa ei parane harjoittaa romantiikan ehdoilla. Maailmanhistorian pahiksen Sofi, Julia ja Aatu tekevät politiikkaa romantiikan ehdoilla. He julistavat totaalisen sodan romantikoille, he häätävät Heinen ranskaan, myrkyttävät Hoffmannin, Goethen hiljaa pahansuopana virnuillessa ja siunatessa.

Tietysti valtio turvaamassa jotakin hyvin hämärää romanttista henkipattouden ideaa, joka määrittyy lähinnä pisteittäin ja eklektisesti olemalla aina "jotakin muuta" kuin eurooppalainen näivetystauti, on aika hankala juttu. On hyvin vaikea sanoa mikä Venäjän idea on muu kuin vaihtoehto euroopalle euroopassa. Venäjä on puuhamaa, jossa määritelmällisesti on mahdollista kaikki se mikä ei euroopassa ole mahdollista. Ja muulla ei ole väliä. Kieltämättä aika ärsyttävä idea idealistin näkökulmasta. Sofi, Julia ja Aatu kihisevät käärmemäisestä raivosta ja syytävät napalmia suustaan.

Venäjä, hauras Venäjä, apolloperhosmainen Venäjä, jota on suojeltava ison pahan Sofin pahuudelta, on selvästi tunteenvarainen konstruktio niiltä osin kuin se eroaa muusta euroopasta. Jos tunne hajoaa, jäljellä ei ole mitään kaaosta kummempaa. Tähän tietysti osaavat tarttua myrkynkeittäjättäret. Minun mielestä sellainen romantikon kauniiden tunteiden ammattimainen turmeleminen ei ole muuta kuin HOFFMANNLAISTA PELIÄ.

"Mutta miten suostutella tunnetta tajuamaton hyväksymään tunteen ylläpitämisen hinta? Entä mitä tekee tunteessa eläjä, jos hinta hänestäkin on liian kova? Voiko tunne viedä ja ihminen vikistä - muista, että kulkuri ei määrää toisista, eikä sitoudu suhteisiin, jotka edellyttävät pitkäkestoisia vastuunkantamisen prosesseja."

"Tuo kulkuritematiikka on äärimmäisen kiintoisa tässä yhteydessä. Olemme tottuneet ajattelemaan, että levottoman nuoruuden jälkeen yksilö asettuu paikoilleen ja kotiutuu. Mutta entä jos koti on ylevöitynyt tähtein tuolle puolen tai myyttiselle Venäjälle, mitä sitoutuminen silloin tarkoittaa?"

"Rakkauselämän tai vesivärimaalauksen jättäminen tunteen nojaan on pieni riski. Venäjä ei ole kumpaakaan."

Venäjä on yhtä kuin rakkauselämä plus vesivärimaalaus.


"Yhtälön oikea puoli sievenee idylliksi."

"Rakkauselämä jyrkentyy himomurhiksi, vesivärimaalaus Hitleriksi."


Kävelin hiekkakentän laitaa, potkiskelin jaloissani yleiseurooppalaista viisastenkiveä. Tytär sanoi: potkit kiviä kuin tuhmat pojat. Kiviäkin sattuu. Kivistäkin politiikkaa tekevät ne, joilla on ollut mahdollisuus valita. Muut eivät ymmärrä politiikasta mitään.
Pianokappaleiden soundi avautui vasta tänään. Sähläsin päivätolkulla turhaan spektrianalysaattoreiden ja taajuuskorjeimien automaatioiden kanssa. Kunnes ymmärsin: äänen tasapaino lähtee vain nuoteista. Jos pianonäänessä on korjaamista, ongelma on siinä, että on vääriä nuotteja tai vääriä kosketusvoimakkuuksia. Pois taajuuskorjaumet ja nuotit oikein. Ryhti löytyy vähitellen. Mitä pidemmälle homma etenee, sen enemmän on korjaamista. Mutta nyt tämä on jo voiton puolella henkisesti, vaikka ei ehkä työmäärällisesti. Koko ajan on selkeämmät sävelet. Kappaleiden lopullinen järjestys on löytynyt. Valmista tulee vielä tänä keväänä.


Zappa puhuu musiikista. Pätee nykyään kaikkeen taiteeseen: sillä häsläämisellä jota ihmiset taiteena pitävät ei yleensäkään ole mitään tekemistä taiteen kanssa. Kannattaa vetää jotain kamaa, jos ei vieläkään mene muuten perille, on nimittäin 30 vuotta tasan tästä haastattelusta:

 

26.3.2014

Historia ei voi opettaa meille mitään. Sillä ei ole meille muuta tarjottavaa kuin traumansa ja niiden toistaminen.Mutta me voimme ymmärtää sitä päättömyyksien ja hulluuksien sarjaa, jota historiaksi kutsutaan, katsomalla tarkasti nykyhetkeä. Nykyhetki opettaa: meidän ei pidä olettaa että olisimme vapautuneet hulluudesta, joka riivaa kaikkea ihmisyyden historiaa, ja jota emme voi käsittää, jos vain suljemme silmämme tuolta samalta hulluudelta, joka on herkeämättä silmiemme edessä.

PROFF

Pitää ikään kuin mennä äänen sisään, kokonaan, muodostaa kahdenkeskinen intiimi suhde ääneen. Yhtyä keskipisteeseen, kohdentua ja kohdentumisen kautta saavuttaa noosfäärinen suhde ympäristöön, siis kollektiiviseen tietoisuuteen, joka purskahtelee omien eristeiden läpi selvään, suurkaupungin keskipäivän meditatiiviseen täysin rauhalliseen ja liikkumattomaan mieleen kuin hallusinogeenin pisarat tyyneen veteen. Siinä lyhykäisyydessään respti Moskovaan. Muusta ei ole kysymys. Vain tästä on kysymys. Voitte kutsua sitä despotismiksi. Voitte kutsua sitä venäläiseksi sieluksi. Voitte kutsua sitä Ateenan ikuiseksi hengeksi tai Sokrateen sieluksi. Se on tietoisuus, ihmiskunnan johtava henkinen tietoisuus. Yrittäkää kuulla olennainen ero.

 

VÄHÄN NYT MOSKOVAN KEVÄTVALOA RINTAAN

ONKO TOISINAJATTELU AINA PAREMPI KUIN SAMOINAJATTELU

Oikeassaolijoita vastaan ei voi puolustautua. Hybris pitää heistä huolen. Venäjää ei voi ymmärtää kolmiulotteisen avaruuden geometrialla. Tarvitaan lisäulottuvuuksia. Kuten matematiikassa, monet ristiriitaisuudet ratkeavat lisäulottuvuuksien avulla.
 
Pitää ajatella taiteilijaa ja taideteosta. Jos työ kaikkien mielestä näyttäisi alusta asti mielekkäältä, jokainen olisi Picasso. Useimpien mielestä se työ ei näytä mielekkäältä. Se mikä useimpien mielestä näyttää mielekkäältä on useimmiten melko arvotonta.

Samaan aikaan pitää lukea tarkasti tämä lainaus Nietzscheltä:

“The surest way to corrupt a youth is to instruct him to hold in higher esteem those who think alike than those who think differently.” 

Toisin voi ajatella kahdella tavalla: huonommin ja paremmin.
 
Esimerkiksi Pussy Riot kyllä ajattelee toisin. Mutta minä en ainakaan tiedä mitä he ajattelevat. Eivät luultavasti yhtään mitään.
 
Putinkin ajattelee toisin, mutta siitä minä ymmärrän paljon enemmän. Siis Putin ajattelee paremmin toisin.
 
Mutta onko sekään hyvä, sitä on vaikea sanoa. Varmaa on vain se, että se on parempi kuin samoinajattelu.

PULLOPOSTIA VÄHÄAASIAN SPERMAPANKISTA

Perkasin kommentit. Huomasin että kannakseni venäjävihamielisyyttä vastaan jää tämä: Venäjän olemassaolo kuitenkin rikastuttaa tätä fossiilisten polttoaineiden fasismissa muutenkin elävää maailmaa. Vaikka sitten Venäjän erikoisuudeksi jäisi vain se, että sillä on ylenmäärin myytäväksi sitä mistä muilla on pulaa. Totta kai siinä on paljon kateuden aihetta. Mutta onko Venäjä mielestäni edistyksellinen, aikakauden kelkassa? On ja ei. Ei ole objektiivisesti ja materialistisesti, mutta on filosofisesti ja kuvitteellisesti. Venäjä ei haluakaan pysyä kelkassa. Sen kelkka menee eri suuntaan. Se on monessa objektiivisessa mielessä äärimmäinen takapajula. Mutta sekin on (tässä minun obskurantissa puolustuspositiossani) vain riemastuttava rikkaus, aikakone, johon voimme astua ja oppia jotakin siitä historiasta, joka meidän ympäristöstämme on jo kadonnut. Kaikenlaiset arkaismit ylipäätään kukoistavat Venäjällä. Koko maa on monimuotoinen aikakone ihmiskunnan historian despotismeihin. Ja silti se ei ole mitenkään horisonttimme takainen arabimaa tai aasialainen psykologinen rubiikinkuutio. Venäjän psykologiset arvoitukset ratkeavat puhtaasti eurooppalaisin keinoin, euroopan historiaa katsomalla, euroopan ongelmiin riittävän syvästi paneutumalla. Aasia ei ole Venäjälle muuta kuin lämmin turvallinen syli ja spermapankki.

NOOSFÄÄRIN DATALOUHINTA

Eroni moniin on se, että kirjoitan neuroottisesti miltei jokaisen selvästi rekisteröidyn ajatusliikkeeni blogiin kollektiiviseen muistiin. Muistiinkirjoittamisen arvoiseksi (mutta en suinkaan kirjallisuuden arvoiseksi) ajattelen sellaisen mitä en välittömästi tahtoisi itse unohtaa, vaan koen hetkellisesti palaamisen arvoisena.
 
Ajatukseni retkeilevät sen verran laajoilla kehillä, että olen usein miltein muistamaton monien itselleni keskeistenkin asioiden suhteen. Siis äärimmäisestä hajamielisyydestä kärsivä. Kokoan hajamielisyyteni blogiin niin, että voin edes googlata, jos en millään löydä omista aivoistani.
   
Sävellystyössä olen huomannut (ja tietysti aina tajunnut), että muistinvarainen prosessityöskentely on paljon tehokkaampaa kuin se, että yrittäisi kirjoittaa erillisiä ideoitaan ylös. Ideoita, hyvin pieniä on niin paljon, että vaatisi äärettömästi aikaa kirjoittaa ne, ja lukea ne ja ymmärtää lukemansa, ja muistaa mitä sillä tahtoi sanoa.
 
Kaiken pitäminen kerralla mielessä vaatii että syventymistä ei koko ajan riko monet muut syventymiset. On kysmys metodista hajamielisyyttä vastaan.
Uusia miksauksia nyt puoleenväliin. Ei vielä lopullista.

 

MUSTAKSI MUUTTUU
...ja maaliskuun aurinko25.3.2014

Logic Pro X:llä midiä käsitteleville seuraava vinkki, jonka keksimiseen itseltä kului vuosi ja jota varmasti kaikki ovat joutuneet miettimään. En löytänyt pätevää vinkkiä netistä. Logicin midieditorin edit valikosta löytyvä select (midi event) on aika puuttellinen. Dataa voi suodattaa muutamalla tavalla, mutta datan suodatinfunktiota ei voi kirjoittaa itse. Mitä siis jos haluaa vaikka poistaa tietyllä voimakkuudella olevat nuotit, tai tiettyä kestoa lyhemmät nuotit miditiedostosta jossa on vaikka satoja tai tuhansia nuotteja. Ratkaisu on seuraava (oletuksella että Logicin päivityksessä ei tähän puutteeseen puututa). Valitaan Midi editorista Functions > Midi Transform > Random, Pitch, Velocity, Length > Create Initialized User Set > Use Map (esimerkiksi Data Byte 2 = Volume) > Karttaan piirretään käsin datan suodatin funktio. Suodatettavat nuotit laitetaan nollaksi (käytännössä 1) > Operate only > Midi editor > (valitaan poistettava esimerkkinuotti, arvo 1) > Edit > Select > Equal Colored Events > deletoidaa nuotit. Huh huh, olipa monimutkaista. Mutta tuon tekee muutamassa kymmenessä sekunnissa sen sijaan että käyttäisi midifilen editoimiseen pitkiä aikoja käsin. Tietysti olisi kiva, että mididataa voisi suodattaa (älykkäämpi Select -funktio) haluamallaan funktiolla yksinkertaisesti ja tallentaa luomansa suodattimet.

KEITH JARRETIN KÖLNIN KONSERTTI

on niitä harvoja äänilevyjä joita en ole saanut useammallakaan kuuntelukerralla koskaan kuunneltua loppuun. Hyvät soundit, alkaa hyvin emotionaalisesti, mutta muuttuu 20 minuutin kohdalla monomaaniseksi piripäiseksi pianon takomiseksi. Ei kukaan voi olla noista kahdesta soinnusta noin pitkään noin haltioissaan ilman kovia huumeita. Ja kääntäen; huumeiden käytön epäilyttävyys on juuri tässä että innostutaan pitkiksi ajoiksi turhista asioista. Toisalta ei yhtään virheelliseksi tulkittavaa ääntä. Mutta joo, ei ole mun juttu tämä Jarret.
Välillä tuntuu että historialla ei ole meille muuta tarjota kuin traumansa.

MUURAHAISKARHU POHDISKELEE

Muurahaiset liikettelevat työpöydälläni kirjaimia. Tuhosin typerimmät yksinkertaisella ansalla: asetin mehukannun yöksi keskelle pöytää. Jäljellä on fiksuimmat, eivät niin lystillisen himokkaat. Niitä ei saa tuhotuksi. Ne lisääntyvät keskenään, niiden pennut ovat entistä fiksumpia. Olenko tehnyt itselleni karhunpalveluksen.
Euklidisilla sekvensereillä voi ohjata myös Logic X:n automaatioita. En tiedä onko kukaan harrastanut automaatioiden ohjausta sekvensereillä ylipäätään. Ajatus toki on mitä luonnollisin. Midipluginautomaatioiden ohjaus sekvensereillä on kiinnostava erikoistapaus. SoundHack pluginien ohjaus sekvensereillä tulee olemaan kiinnostavaa. Ääntä voi streamata sisään SoundHackiin suoraan Freesoundbrowsereista. Miksi streamata huonolaatuista ääntä? Miksi ei lataa tiedostoja parempilaatuisina? Vastaus: menee näpertelyksi. Äänenlaatu on joka tapauksessa parempi kuin mikään mitä olen aiemmin kuullut.

MUSIIKIN LOREM IMPSUM

Satunnaisluku on jotakin mikä voidaan asettaa hyvänä estimaattina toistaiseksi määrittelemättömän luvun tilalle. Sopivalla jakaumalla saadaan alustavasti riittävä määrä järjestystä lopullisen järjestyksen odottaessa tulemistaan. Satunnaisluku on Lorem ipsum, 1500-luvulta lähtien olemassa ollut teksti, jota käytetään usein täytetekstinä ulkoasun testaamiseen sävellyksessä. Eulkidisten rytmien tehokkuus on juuri siinä, että melkein satunnaisilla alkuarvoilla saadaan voimakkaasti karakteerisia ja järjestyneitä rytmirakenteita. Päästään tehokkaasti eroon klisheistä, mutta ei päästä aivan lopullisiin rakenteisiin ilman käsityötä. Metodi vastaa suurinpiirtein Burroughsin cut-up metodia runoudessa. Rytmin ja melodiarakenteen cut-up, polyrytmiikka on rytmin nesteytetty tila, morfinen tila ennen tasapainoa. Kaikki tällaiset menetelmät ovat luonteeltaan antifasistisia. Kuubalaisen rumbaklaven filosofia on olennaisesti antifasistinen. Tarkoitus on kiemurrella eroon ensinnäkin yksijumalisuudesta ja toiseksi hirviöstä joka asettaa itsensä äärettömässä hybriksessä jumalan paikalle. Satunnaisluku on tehokas, joskaan ei lopullinen, työkalu kaikessa tässä. Kiemurtelu ei riitä kuin alkuun, sen jälkeen on taisteltava. Siksi yksisilmäinen kyklooppi vastustaa kaikkea satunnaista. Se sanoo: totuus on ykseys. Mutta totuus ei ole puusilmäinen, vaan se karkaa äärettömyyteen.

24.3.2014

MULTIPOLAARISEN MAAILMAN HYVÄKSYMINEN

tarkoittaa monijumalisuuden hyväksymistä.

ÄÄNEN ILMOITTAJAT

Olen ollut kunnon flunssassa jo yli viikon. Mutta mielenterveys on Genelecien ansiosta parempi kuin pitkiin aikoihin. Ihmisen mielenterveys on yhtä kuin äänentoistonsa. Akustiikka on yhtä kuin historia. Ääni on ilmoitusluontoinen asia.

Päätin, että mitään erikoista tilaäänikaikulaitetta en pianokappaleisiin tarvitse. Ainakaan en halua mitään Logicin Spacedesigner pluginin tapaista konvoluutiokaikua. En tiedä kalliimmista binauraalisista plugareista riittävästi, eikä sellaisiin ole varaa. Kelvatkoon siis Logic Legacy Goldverb, joka ei tee yhtään tilavaikutelmaa, vaan lisää ainoastaan neutraalia kaikuhäntää koskematta itsesignaalin mikroaikarakenteeseen.

Soundcloudkuunteluun analyyttiset kaiuttimet ovat välttämättömät. SC:ssähän joutuu usein pohtimaan tavaran valmiusastetta, johon tarkoitukseen juuri studiomonitorit sopivat. Sellainen kuuntelu ei ole pelkkää viihdettä. Mitähän tilaefektiä tässäkin on käytetty?


 

HUIJARIUNET

Olin sinfoniaorkesterilaisten kanssa juhlapaikassa. Ohitin ryhmän, joka keskusteli tanskalaisesta pianomusiikista. Sanoin kuuluvalla äänellä: Ei tanskassa ole pianomusiikkia, paitsi Louis Andriessenin. Ihmiset pitivät kommenttia fiksuna. Kukaan ei huomauttanut että Andriessen on hollantilainen.

Ei unen houretta vaan unen valetta.

Hollannissa vaikuttaneen sveitsiläisen Frank Martinin vaikutuksesta Andriesseniin olisi voinut jutella vaikka kuinka pitkään. Minusta Frank Martin on musikaalisesti lahjakkaampi säveltäjä kuin Alban Berg tai Arnold Shönberg, yhtään vähättelemättä jälkimmäisten pioneeriasemaa. 

SEXUAL BIOHACKER 20140321(12


         

23.3.2014

SIIRTYMINEN POSTTURKKALAISEEN SUOMEEN

Talouselämä-lehti on näköjään täynnä antiputinistista propagandaa. Tämän perusteella syntyy vaikutelma siitä, että Suomen talouselämä on yhtenä miehenä venäjävastaisessa rintamassa.

Turkkahan teatterikouluaikoinaan puhui opiskelijoille päivät köyhätaiteilusta ja teki itse osakkeilla illat miljoonia. Mutta osaako joku selittää mistä on kysymys silloin kun Turkka kieltäytyy rahasta?

Eikö talouselämässä välitetä rahasta? On yllätys, että koko Suomen talouselämä on alisteinen russofobiselle käsikirjoitukselle. Vai onko kysymys jostain muusta…? Eliitillä on tiedossa, että kansalle joudutaan joka tapauksessa kertomaan huonoja uutisia: Natoon mennään demokratian vastaisesti, palkat putoavat puoleen, itsenäisyys on myyty, tänne tulevat uudet herrat saksasta katsomaan maitaan ja tiluksiaan.

Ennen huonojen uutisten kertomista tietysti sepitetään vielä huonompia uutisia Venäjältä, jotta tyytymättömyys ja protestienergia ei kanavoituisi Venäjän ja varsinkin Putinin kautta eliittiä vastaan, joka on ihan itse sotkenut asiansa. Nalle Wahlroos muuttaa ruotsiin, se on objektiivinen tosiasia.

Onko kaikki silkkaa sekoilua ja panikointia vai tarkasti käsikirjoitettua ja näyteltyä? Itse olen tottunut varautumaan kaikista sairaimpaan ja akrobaattisimmin taidokkaaseen käsikirjoitukseen ja sodanlietsontaan, en ole tottunut tuudittautumaan ajatukseen sekoilusta. Jos jokin näyttää sekoilulta, sekin on käsikirjoitettu. Siellä on Sofi Oksasen tasoista aivomätää koko ajan käsikirjoittamassa kyynisyyttä ja kauhua eteenpäin.

Kaikki mahdottomuudet on laskuissa otettu huomioon. Luultavasti loppuhuipentumana on odotettavissa jotkut itsemurhaorgiat. Suomalainen paskalakkisotilas kauhomassa verta verikauhaansa kannaksen maastossa ja Nalle Wahlroos runkkaamassa ruumiskasan päälle. Pyramidinpäällimmäiset Häggikset korsun edessä heittämässä löysää natsitervehdystä rautakangesta väännetyt höyrykonehakaristit perseessä jyystäen.
Esimerkki hyödyllisestä Youtube opetusvideosta. Äärimmäisen hyödyllinen tieto, joka ei helposti löydy Logicin manuaalista.

Löysin tällaisen Carvinin putkinupin. Loistava bassovahvistin hapankaalitarkoituksiin:

 '


Myös tällainen Hiwatt DR112 PA 100w Vintage 1973 EL34 valve amp tube amp Partridge transformers löytyi.

 

4 kpl tällaiset Tascamin Vl A4 pikku aktiivimonitoreja:Kaikki toimivia ja myynnissä tarjousten perusteella. Hiwattin hinta pyörii tietääkseni vähintään jossain 500 eurossa. Tascameista ei ole periaatteessa ihan välttämätöntä tarvetta päästä eroon (sopii surround monitoreiksi), mutta jos joku maksaa neljästä purkista 250 euroa, kyllä ne sillä ehkä lähtee.

ALUSTAVAA MIKSAUSKOKEILUA

Muutin työtapaa pianokappaleiden miksauksessa. Ymmärsin, että kappaleita ei millään maailman viilauksella saa toimimaan yhtenäisinä midiprojekteina Logic X.ssä. Kappaleet pitää bouncata paloittain. Paloista voi sommitella audioprojektissa parhaan mahdollisen version.

Eri versioita kappaleista on jo niin paljon, että jokainen osa pitää periaatteessa erikseen valita, miksata ja viimeistellä. Sävellys kehittyy vielä olennaisesti tässä vaiheessa. Tulee selkeyttä. Nyt jo ymmärtää mikä aineksessa on epäolennaista. Ehkä jokaisen kappaleen kanssa ei tarvita näin monimutkaista työtapaa. Audioprojektissa teen kappaleen osat yhteen hitsaavan silauksen side-mid-matrix enkooderilla.

Pianomateriaali on uskomattoman vaikea miksata. (Kone)pianon soinnin pitää olla täsmälleen oikea, ettei se hermostuta ja väsytä kuulijaa. Pitää olla myös tiettyä selkeyttä ja objektiivisuutta, jotta kuulijan sielu ei joudu liian kovalle koetukselle.

Kotistudioni riittää työhön hyvin. Olen rakentanut työpisteen, jossa Genelecin 8020C lähitarkkailumonitorien taakse jää joka puolelle 3-10 metriä vapaata tilaa. Ainoat vakavat heijastukset ovat kattoheijastukset ja nekään eivät lähitarkkailussa haittaa. Ääni on optimaalinen hiljaisilla äänenpaineilla, joilla työskentelen, saadakseni yleissointiin mahdollisimman paljon selkeyttä ja tasapainoa.

Materiaalia on aina silloin tällöin kuunneltava myös kuulokkeilla. Minulla ei ole Sennheiserin vanhoja HD600 parempia kuulokkeita. Genelecien äänikuva on sen verran analyyttinen, että jokin mielenkiintoinen piirre siinä saattaa vangita huomiota liikaa. Kuulokekuuntelussa äänikuva hajoaa täysin. Hieno piirre saattaa muuttua jopa ärsyttäväksi. Varsinkin side-mid-enkooderin kanssa pitää olla tarkkana ettei lopputuloksesta tule epäluonnollinen kuulokekuuntelussa. Alustavastihan pianomateriaalini juuri toimii kuulokekuuntelussa, mutta ei kaiuttimilla. Pitää varoa, ettei se käänny kokonaan ylösalaisin.

22.3.2014

SOPIMUKSET

Käärmemäinen luikertelu vapaaksi kansainvälisistä sopimuksista on toimiva strategia vain silloin kun itsellä on viisinkertainen sotilaallinen ylivoima suhteess sopimuksia valvoviin viranomaisiin. Se että pikkulinnut sitten pelkkää typeryyttään ja matkimishaluaan alkvat luikertelemaan, ei ole niille itselle kovin edullista.

Suomessa pitäisi nähdä, että Yhdysvallat liittolaisineen ei noudata kansainvälisiä sopimuksia, vaan sanelee ja tekee mitä haluaa. Se noudattaa vain omaa etuaan ja vahvimman oikeutta. Suomikaan ei aina noudata voimassaolevia sopimuksiaan, kuten Pariisin rauhansopimusta. Anton Salosen tapauksessakin rikottiin lukemattomia sopimuksia, mutta se on pikku juttu. Suomen palkkasotilaat eripuolilla maailmaa ovat käsittääkseni Pariisin rauhan sopimuksen vastaisia (asiantuntijat vastatkoon). Suomessa on paljon sopimuksen vastaisia järjestöjä. Pariisin rauhansopimukseen sitoutuminen nähdään eri puolueissa eri tavoin. Kokoomuslaiset eivät varmasti siitä välitä.

Suomalaisten pitää nähdä, että Suomella ei ole vahvimman oikeutta suhteessa Venäjään. Suomi ei voi sanella Venäjälle ehtoja, joita Suomi itse ei noudata. Jos joku tekee niin, sen tahon täytyy olla VAHVEMPI kuin Venäjä. Suomen ei pidä sekaantua tällaiseen jengiväkivaltaan, jolla ei ole mitään tekemistä kansainvälisen oikeuden tai terveen järjen kanssa.

Vaikka Suomi noudattaisikin sopimuksia eikä olisi itse osa sopimuksia noudattamatta jättävää länsiliittoumaa, silti pitäisi olla tarkkana siitä, missä vaiheessa Venäjälle aletaan opettaa sopimusten tulkintaa ja historiaa. Pakotteiden kohdistaminen Venäjään on käsittämätöntä silloin kun niille ei ole löydettävissä mitään moraalista tai oikeudellista perustaa ja itse ei ole selvästi se, jolla on vahvimman oikeus puolellaan.

Mutta ei tätä kannata vakavasti ottaa. Koko asian voi jo nähdä SDP:n ja Kokoomuksen ulkopoliittisena itsemurhana. Tämän jälkeen kummallakaan puolueella ei tule olemaan asiaa ulkopoliittiseen päätöksentekoon. Kekkonen oli oikeassa.
Viimeaikaisissa musaluonnoksissa on kysymys työtapojen kehittelystä. Musiikilliset ideat tai alkusolut ovat satunnaisia. Sävellyksessä alkusolun laatu on koko rakenteen tärkein asia. Sitä ennen pitää olla kyky saada irti kasvua. Prosessi etenee kohti vapaata kasvua. Kovuutta ytimeen löydän kun tulee sen aika.

Pianosarjan kappaleissa on vahvoja luonteita. Mutta työtavat eivät oleet sävellysten tasolla silloin kuin tein materiaalia. Kehittely on tuottanut jossain määrin hedelmää, viimeinen terä ja kirkkaus vain puuttuu vielä kaikilla tasoilla.

21.3.2014

YLIKANSALLINEN ROMANTIIKKA

Nyt löytyi yleiseurooppalainen viisastenkivi äänikuvaan ja morfauksiin. Uusi versio.

 

KOSMISTA PRAGMAATTISUUTTA JA AUDITIIVISTA HEDONISMIA

THE GOATS OF WAR 20140316(6


         

VAPAA PIANOIMPROVISAATIO 20140320(1


         20.3.2014

HYBRIKSEEN KIIHOTUS RUSSOFOBIAN ÄÄRIMMÄISIMPÄNÄ KEINONA

Myös Venäjä voi sortua Hybrikseen. Zhirinovskin kaltaisten kuunteleminen, innokkaiden länsimaisten russofiilien kuunteleminen, ovat vaarallisinta, mitä Venäjä voisi itselleen tehdä. Hybrikseen sortuminen on kaiken varma loppu. Sitä tietysti myös monet haluavat.

COSMIC PRAGMATIST

Ääriväyrysläinen liberaali abstrakti lyyrinen antifasisti ylikansallisella romanttisella ironisella paatoksella...kosminen pragmatisti ja kvanttiglobalisti. kokeellinen klassisti ja eklektinen idealisti, kyberneettinen tietoisuusmaterialisti ja pragmaattinen mystikko, noosfäärin kaivostyöläinen ja morfisen resonanssidatan louhija.

KATSON VELVOLLISUUDEKSENI

JULKAISTA TÄMÄN, KOSKA SUOMESSA TÄTÄ EI ALLEKIRJOITA EDES KOMMUNISTINEN PUOLUE (mikä ei ole ihme).
Taantumuksellisesta kehityksestä Ukrainassa

Viimeaikainen dramaattinen kehitys Ukrainassa ei ilmennä väitettyjen ’vallankumouksellisten’ aikaan saamaa ’demokratian voittoa´, kuten sitä ovat kuvanneet USA:n ja EU:n joukkotiedotusvälineet, vaan kyse on vaarallisesta kehityksestä ennen muuta Ukrainan kansaa kohtaan.

Taantumukselliset poliittiset voimat, natsien aatteelliset jälkeläiset, ovat nousseet pintaan EU:n ja USA:n avustuksella. Nämä voimat tuhoavat poliittisten vastustajiensa toimistoja, suunnittelevat poliittisia vainoja ja puolueiden, ennen muuta kommunististen puolueiden, kieltämistä, ja jopa rasistista lainsäädäntöä venäjänkielisen väestön kustannuksella, samanlaista kuin mitä on ollut voimassa viimeiset 20 vuotta ’eurooppalaisissa´ Baltian maissa, EU:n räikeällä poliittisella tuella.

Kommunistiset ja työväenpuolueet, jotka allekirjoittavat tämän yhteisen kannanoton:

-  Ilmaisemme solidaarisuutemme ja tukemme Ukrainan kommunisteille, ennen kaikkea niille, jotka monin paikoin menivät kaduille puolustamaan Leninin, neuvostovallan ja fasisminvastaisia muistomerkkejä, joista muodostui kohteita kansallis-fasististen aseellisten ryhmien ideologiselle historian ’puhdistus´ yritykselle.

- Tuomitsemme USA:n ja EU:n räikeästä sekaantumisesta Ukrainan sisäisiin asioihin, niiden antamasta suorasta ja edelleen jatkuvasta tuesta aseistautuneille fasistiryhmille, niiden tuesta toisen maailmansodan lopputuloksen historialliselle revanssille, antikommunismin muodostamisesta niiden viralliseksi politiikaksi, samoin kuin fasististen ryhmien ja niiden rikollisen ideologian ja toiminnan kaunistelusta, Ukrainan kansan jakamiseksi suunniteltujen vainojen edistämisestä venäjänkielisen Ukrainan kustannuksella.

- Korostamme opportunististen voimien linjan vaarallisuutta, kun ne levittävät illuusioita toisen ”paremman EU:n” ja ”toisen paremman EU-Ukraina -liittymissopimuksen”  olemassaolosta. EU, kuten jokainen kapitalistinen valtioidenvälinen liitto, on saalistava liittouma, joka on luonteeltaan syvästi taantumuksellinen eikä voi muuttua ihmisten liitoksi, vaan toimii ja tulee toimimaan työväenluokan oikeuksia ja kansoja vastaan.

- Huomautamme, että kehitys Ukrainassa yhdistyy EU:n ja USA:n interventioon, ja on tulosta Venäjän vastaavien voimien kanssa käydystä kiivaasta kilpailusta markkinoiden, raaka-aineiden ja liikenneverkon hallinnasta Ukrainan kansan, sen enempää kuin muidenkaan Euroopan kansojen etu ei kuitenkaan ole tukea yhtä tai toista imperialistia, tai yhtä tai toista saalistajaliittoumaa.

- Ukrainan työväenluokan ja muiden työtätekevien edun mukaista on, että ne eivät anna jakaa itseään kansallisten, etnisten, kielellisten, uskonnollisten erityispiirteiden perusteella, vaan asettavat etusijalle yhteiset luokkaetunsa, suuntautuvat luokkataistelun tielle oikeuksiensa ja sosialismin puolesta. Sosialismi on ajankohtaisempi ja välttämättömämpi kuin koskaan. Se on suunta kaikkia kapitalistisia valtioidenvälisiä liittoja vastaan, tie talouteen ja yhteiskuntaan, joka ei toimi voiton vaan työläisten tarpeiden perustalta.
Suomesta kannanoton on allekirjoittanut vain ktp.
13.3.2014 mennessä kannanottoon yhtymisestä ilmoittaneet puolueet:
Albanian kommunistinen puolue
Algerian puolue demokratian ja sosialismin puolesta
Itävallan työväenpuolue
Bahrain, Demokraattinen, edistyksellinen sanansaattaja
Bangladeshin työväenpuolue
Brasilian kommunistinen puolue
Bulgarian kommunistien liitto
Canadan kommunistinen puolue
Tanskan kommunistinen puolue
Tanskalainen kommunistinen puolue
Ranskan kommunistien pooli
Ranskan vallankumouksellisten kommunistien liitto
Saksan kommunistinen puolue
Yhdistynyt Georgian kommunistinen puolue
Kreikan kommunistinen puolue
Irlannin kommunistinen puolue
Irlannin työväenpuolue
Italian kommunistinen puolue
Jordanian kommunistinen puolue
Meksikon kommunistinen puolue
Moldovan kansan vastarinta
Alankomaiden uusi kommunistinen puolue
Norjan kommunistinen puolue
Pakistanin kommunistinen puolue
Filippiinien kommunistinen puolue (PKP-1930)
Puolan kommunistinen puolue
Venäjän federaation kommunistinen puolue
Venäjän kommunistinen työväenpuolue
Neuvostoliiton kommunistinen puolue
Jugoslavian uusi kommunistinen puolue
Espanjan kansojen kommunistinen puolue Sudanin kommunistinen puolue
Ruotsin kommunistinen puolue
Kommunistinen puolue, Ruotsi
Syyrian kommunistinen puolue
Turkin kommunistinen puolue
Ukrainan kommunistien liitto
Kommunistinen Työväenpuolue – Rauhan ja Sosialismin puolesta (Suomi)

SUPRANATIONAL ROMANTICISM

Ylikansallisromantiikka, siinä musiikkityylini määritelmä. Timo keksi. Kosminen realismi sopii myös. Katselen kosmoksen äärettömyyttä realistin silmin.
Kaikki virheet joita maailmassa tehdään ovat harkittuja. Sielut ovat ennaltaohjelmoituja.
Tässä on nyt kysymyksessä se, että Natolla sekä US-armyllä on alitajuinen, tiedostamaton, tarve laajentua. Laajentuminen on pyhä päämäärä sinänsä, jota ei kyseenalaisteta. He vain jatkavat marssia. Jos heidät pysäytetään, pysähtyneisyyden tila voi jatkua hetken, kunnes marssi taas alkaa. Loppua ei ole näköpiirissä. Mitä tahansa päätetään tai sovitaan, se ei pidä. Sääntöjä ei tarvitse noudattaa, koska mitkään säännöt eivät koske USA:ta, Natoa tai Israelia. Miten tällaisessa pakkoneuroosissa olisi muka mahdollista löytää vakautta. Puttuu järksi. Sanotaan yhtä, tehdään toista. Muisti ei ole kanan vertainen. Venäjä on tähän aiheellisesti kyllästynyt. Ei siinä tarvitse mitään puolta valita. Riittää että valitsee terveen järjen.

19.3.2014

Ja samalla meillä jossakin syvällä muhii käsitys siitä, että meillähän on ihan hyvät suhteet Venäjään. Hyvät suhteet Venäjään? Mitä se tarkoittaa? Onko se jotain irrallista tästä mitä puhutaan ja ajatellaan? Venäläiset aina tietysti kai haluavat että heitä jotenkin erikseen ymmärretään. Ja jos vähänkin ymmärretään he ovat todella iloisia ja yhteistyöhaluisia. Venäläisen ymmärtäminen on aina samanlainen prosessi. Pitää aina ensin yleensä todella pitkälle ymmärtää ja sitten kaikki muuttuu jossain vaiheessa yhtäkkiä helpoksi. Itsenäisestä asemasta käsin se pitkälle ymmärtäminen on helpompaa. Vähemmistöasemasta voi olla joskus vähän vaikeuksia sen ymmärtämisen kanssa. Suomalaisille sopii itsenäinen valtio siinä mielessä. Suomalaisila olisi kyllä varaa ymmärtää venäläisiä nykyistä paremmin. Voiko sanoa, että Arja Paananen yrittää YMMÄRTÄÄ? EI se kamalan kovasti YRITÄ. Enemmänkin voisi YRITTÄÄ. Eli onko tämä ETTEI YRITÄ jokin irrallinen asia niistä hyvistä suhteista. Siis voiko samalla YMMÄRTÄÄ ja EIYMMÄRTÄÄ. Olla hyvät suhteet… mutta mediailmapiiri ihan katastrofaalinen? Kuuluuko sen muka olla niin. Mikä sen ristiriidan idea on? Onko se näytelmä? JOs on, kenelle se esitetään?

PLANEETTA JA ORJALAITOS


Katsotaanpa kerrankin todellisia lukuja eikä vain puhuta abstraktisti ja perstuntumalta. 
  
Puolustusmenobudjetti kertoo jotain valtion kyvystä puolustautua sotilaallisesti. Venäjän ja Kiinan budjetit ovat yhteensä noin kolmannes US-armyn budjetista joka on noin puolet 20 suurimman budjetin kokonaissummasta. Naton sotilasmenobudjetti ei näy tässä kaaviossa. Jossain näin arvion, että Naton budjetti olisi yksin 70% koko maailman sotilasmenoista. Nato, US-army ja kaikki heidän liittolaisensa ovat siis tämän arvion perusteella ainakin kymmenkertaisesti vahvempia pelkästään Venäjää ja Kiinaa. Jos ajatellaan, että Putin saisi kanavoitua Yhdysvaltojen vastaisia protestivoimia, siitä ei puolustusbudjetti silti paljon kasva, koska kysymyksessä on enintään Intian ja Brasilian kaltaisia pikkutekijöitä. 
  
Kun on varmaa, että Yhdysvallat tulee käyttämään aseita hyökkäyssodassa ja hyökkäyssota ei pääty ennen kuin kaikki maailman kansat on alistettu orjiksi, on vaihtoehtoina hyväksyä tämä tosiasia, antautua valkoista lippua heiluttaen fasismille tai tehdä itsemurha tai taistella itsemurhalentäjän asenteella loppuun asti. 
  
Onko jotain jokeria, joka voisi muuttaa historian suuntaa? Ydinaseiden käyttäminen voi tuoda monta mutkaa matkaan. Ydinaseita varmasti käytetään ennen Yhdysvaltojen totaalista hegemoniaa ja kaikkien kansojen tahdottomiksi orjiksi alistamista. 

RT ON PROPAGANDAA

Jokainen koskaan naamaansa RT:ssä näyttänyt on ryssäpropagandalle elämänsä omistanut hullu. Tämä on suurinpiirtein suomalaisen "älymystön" ajatuksen juoksua.

Jenkkien sotapolitiikka on vähän eri asia kuin ne kivat jenkit. En tunne ainoatakaan viisasta jenkkiä joka ei sanoisi kaikkea samaa heidän sotapolitiikastaan kuin minä. Olemme täysin samaa mieltä kaikesta. Faktat ovat samat, mitään keskutelua ei edes synny. Voimme siirtyä mukavampien asioiden piiriin.

Vain joku suomalainen täyspölkky tervehtii jenkkien sotakoneen fasistisia konkistadoreja ilolla, kun kauhu olisi oikea tunne. Jenkkien sotapolitiikan tukeminen on suurinpiirtein sama kuin sen älykkään amerikkalaisen päähän ampuminen. Tyhmät suomalaiset eivät käsitä, että Putin ja Snowden ajattelevat juuri näin.

Koska kaikki RT-propaganda on vain maksettua propagandaa, ovat nämäkin jenkit vain ryssien käsinukkeja, ja siksi he ovat niin kivoja, eivätkä niin agressiivisen uhkaavia kuin sotahullujenkit oikeasti ovat.'      

SUOMEN ÄLYMYSTÖ ON HIENOSTOHOMMAFOORUMI

Sanoin FB-keskustelussa, että Vladimir Putinin eilisessä puheessa oli enemmän runoutta ja kirkkautta kuin koko Suomen runokentässä tällä hetkellä. Tommi Parkko tarjosi rivienvälissä minulle jo kahta vaihtoehtoa: mielisairaalaa tai maanpetossyytettä. Parkolla on samanlainen looginen ajatuksenjuoksu kuin keskimääräisellä hommafoorumilaisella. Monet suomen "älymystön" edustajat käyttävät täsmälleen samanlaista leimaamista, joka on hommafoorumilaisille tyypillistä. Älymystön erottaa katunatseista heidän hienovarainen piiperrystyylinsä.

Olennaista on, että he eivät kuuntele tätä puhetta. Ja jos kuuntelevat, eivät ymmärrä siitä mitään.Pamputin Parkkoa vyön alle FB:ssä pari päivää. Muu ei tuollaiseen arroganttiin hienovaraiseen runopajahiireen tehoa. Sain ainakin esiin todelliset kasvot, sain kiinni.

Tällä hetkellä FB-kavereissani poistuma noin 10 henkilöä päivässä (mikä on minulla keskimääräinen). Uusia kavereita 10-15 henkilöä päivässä.

 KIRJALLINEN MIELTYMYS

Ylipäätään en jaksa lukijana kirjallisuutta jossa jokainen lause pitää itse uudelleenkirjoittaa. Pidän kirjallisuudesta, joka tarjoaa aivoille arvokkaampaa työtä.

JUMALA ON MAAILMAN EROTUOMARI

Jumala on maailman erotuomari, sanoo jenkki. Mutta minkä salaisenpalvelun palkkalistoilla Jumala on? USA on ollut paitsiossa monta kertaa. Tuomari on jättänyt viheltämättä. Nyt Venäjä on paitsiossa ja tuomari viheltää. Venäjä ajattelee, että ei sillä väliä. Tuomari on Jumala, sanoo jenkki tuomarin valepuvussa.

18.3.2014

OIKEASSA OLEMISEN PAATOS JA MULTIPOLAARINEN MAAILMA

Ukrainassa tapahtumissa on olemassa yksi tola, jolla tosiasiat ovat, riippumatta siitä, miten venäläiset tai ukrainalaiset sen tulkitsevat. Jos tulkinnat ovat pistevieraita, eli tulkinnoissa ei ole yhteisiä alkioita, ts. yhteneviä tulkintoja, korkeintaan toinen voi olla synkronissa tosiasioiden kanssa. Jos tulkinnat ovat lisäksi komplementaarisia, niinkuin monissa seikoissa tuntuvat olevan, on tasan yksi taho joka voi olla oikeassa. Sekä venäläinen että länsipropaganda pyrkii luomaan tosiasioiden ja tulkinnan väliin uuden kerroksen, joka muuttaa tulkintaa tosiasioista riippumattomaksi. Kumpikin pyrkii eri tulkinnoissaan luomaan koherenttia kuvaa tapahtumista suggestoivan vaikutuksen lisäämiseksi yleisöön.

Puolien komplementaarisuus johtuu poliittisen edun peilisymmetrisyydestä. Yhteisen edun aluetta ei ole lainkaan koska rauhanomainen yhteiselo tai minkäänlainen diplomatia ei ole reaalinen mahdollisuus. Oikeassa olemisen paatos tyrmää kaikki mahdollisuudet muuhun kuin täydelliseen alistumiseen. Ollaan totaalisen vastakkainasettelun tilassa. Ei olla lähelläkään sellaista voimatasapainoa, että rationaalinen diplomatia olisi mahdolista.
 
Esimerkiksi Kiovan "sniperilmiöstä" on esitetty kaksi täysin päinvastaista käsitystä vaikka tosiasiat voivat olla vain jomman kumman käsityksen suuntaisia.

On esitetty seuraavanlaiset sniperteoriat:

Sniperteoria 1: Poliisit tai poliisin tarkka-ampujat ampuivat aseettomia mielenosoittajia Janukovitsin käsksytä.

Sniperteoria 2: Sisäministeriön ja turvallisuuspalvelun joukot saivat Janukovitsilta käskyn tappaa myös aseettomina olleita poliiseja, jotta mielenosoittajia voitaisiin syyttää väkivallasta ja saataisiin pätevä peruste mielenosoitusleirin väkivaltaiseen purkuun. Tämän mukaan Janun palkkaamat ampuivat kumpiakin, siis myös poliisia, jotta mielenosoittajat saataisiin kuriin.

Sniperteoria 3: Ns Kremlin teoria. Lännen palkkaamat murhaajat ampuivat mielenosoittajia ja poliiseja, jotta aseettomina olleita poliiseja voitaisiin syyttää.

Näissä siis teoriat 1 ja 2 ovat lähellä toisiaan ja teoria 3. niiden kanssa täysin päin vastainen.

Ensimmäiseksi voisi kysyä: Onko jollakin ihmisellä käytännössä mahdollisuus tietää tai selvittää tosiasiat? Tässä henkilö väittää tietävänsä. Hän on esittänyt todistedokumentteja teorian 2. puolesta. 

Dokumentit osoittavat, että Janukovitshin hallinto määräsi tarkka-ampujat tappamaan mielenosoittajia. Kyseessä on siis turvallisuusjoukkojen vastaterrorismioperaatiosuunnitelma mielenosoittajia vastaan. Suunnitelman autenttisuutta tukee mm. toteutuman vastaavuus, snipereiden radiokeskustelujen koodinimien vastaavuus suunnitelman kanssa sekä suunnitelman nimeämän

Silti mikään ei estä jälkikäteisen tarkoitushakuisen väärennöksen mahdollisuutta. Näitä dokumentteja voi alustavasti epäillä väärennöksiksi. Vakuuttavampaa olisi yksiselitteisesti ruumiinavaustiedot, ja varmentaminen että aseet joilla on ammuttu ovat sisäministeriön joukkojen aseita. Tässä tutkimuksessa pitää tietysti olla mukana myös Venäjän ja Kiinan edustajat. Siis jos maidanilaisten ja poliisiuhrien ruumiista löytyisi samoilla aseilla ammuttuja luoteja ja että aseet voitaisin kansainvälisessä tarkkailussa yksilöidä sisäministeriön aseiksi.

Dokumentteja vastaan voi esittää väitteitä kuten se, että tositoimet alkoivat Sotsin olympialaisten aikaan todistaa, että kysymyksessä ei voinut olla venäjämielisen Ukrainan hallinnon aloite. Kun vielä muistetaan Georgian kriisin alku Pekingin olympialaisten avajaispäivänä, tämä näkemys saa vahvistusta.

Molemmat todistukset eivät voi olla tosia yhtä aikaa.

Onko siis mitään konkreettisia todisteita kremliläisen tulkinnan 3. tueksi? Ei minulla. Venäläisillä ehkä.

Vaikka linkittämäni dokumetti vakuuttaisi lukijansa 80 % ja mitään yhtä vakuuttavaa ei ole esittää sitä vastaan, on kuitenkin jokin todennäköisyys että dokumentti on väärennös ja totuus on täysin päinvastainen. Vasta kun on 100% varmuus, voidaan sanoa, että tunnemme objektiivisen totuuden? Diplomaattisen perustan löytämiseksi tarvitaan 100% totuus, jonka kumpikin puoli 100% hyväksyy todeksi. Jos toinen osapuoli on vaikka 95 % varma oikeassaolostaan, mutta toinen osapuoli on täysin varma, että vastapuoli on väärässä, diplomatia on ikuisesti mahdotonta.
 
Voi ajatella, että kun jatkuvasti kasataan vastaavia todennäköisyyksiä eri tapahtumista, muuttuu vastakkaisen tulkinnan mahdollisuus lopulta häviävän pieneksi. Tämä on hyvin mielenkiintoinen ilmiö. Suomalainen oikeistolainen politiikka ja media on noudattanut tätä menetelmää vuosikymmeniä. Sopivasti valituin ja riittävän hienovaraisesti manipuloiduin objektiivisin mittarein asiat saadaan näyttämään täysin subjektiivisen ja intersubjektiivisen kokemuksen, eli havainnon, vastaisilta.

Kysymys on ihmisten kyvystä suggestoida ja suggeroitua. Suggestio voi olla miltei täydellistä. Ukrainan kriisissä se on taas nähty. Suurta kuvaa katsomalla kuitenkin huomataan, että käytössä on massasuggestiota. Suggeroitu ihminen on 100% varma oikeassaolostaan. Se on matematiikkaa ja suggestio todellakin on eksakti tiede. Mutta tosiasiat kuitenkin ovat 100% toisin kuin hän luulee. Suggeroinnin taiteessa tosiasiat saadaan näyttämään miltä hyvänsä. Suggestoitujen ihmisten tulkinnat maailmasta ovat varmasti pistevieraita jos heidät on suggestoinut toisilleen vihamieliset tiedustelupalvelut. Yksittäisen tosiasian kohdalla toinen on oikeammassa kuin toinen. Mutta oikeassa ja väärässä olo kasautuu myös jonkin todennäköisyysjakauman mukaan, koska kumpikin osapuoli on suggeroitu. Toinen on enemmän oikeassa kuin toinen yhden ilmiön suhteen, mutta häviää toisen ilmiön suhteen. Kokonaisuutena voidaan sanoa, että tilanne on täydellinen kaaos, jossa on kaksi osapuolta täysin varmoina oikeassaolostaan. Vain suggestio estää heitä näkemästä, että se on kaaos, eikä mitään muuta.

Kasautuvan todennäköisyyden mielessä oikeassa voi olla vain kolmas osapuoli, joka katsoo asioita yksitellen ja objektiivisesti. Jos tulkinnat ovat komplementaarisia tämä objektiivinen kolmas osapuoli on tulkinnaltaan väistämättä jomman kumman tulkinnan mukainen. Komplementaaristen tulkintojen tapauksessa väistämättä jompi kumpi puoli ei välitä tosiasioista. Jos ei välitä tosiasioista häviää varmasti, ennemmin tai myöhemmin. Käytännössä kyse on siitä, kuinka pitkään siinä menee.

Ymmärrämmekö nyt Hybris-käsitteen merkityksen tässä yhteydessä? Se mikä ihmisestä vaikuttaa 100% todennäköiseltä tosiasialta, ei välttämättä ole sitä "jumalten" maailmassa, joka on moniulotteisempi. Kaikki se mikä on "jumalille" objektiivista ei ole ihmiselle objektiivista. Hybris viittaa tämäntyyliseen epävarmuustekijään. Objektiivinen todellisuus kokonaisuudessaan ei ole ihmisen havaintokyvylle avoin. Se alue, mikä voisi olla obejektiivista mutta ei ole, jostakin teknisestä tai biologisesta puutteesta johtuen, on "jumalten" alue. Siellä saattaa olla aivan erilaiset todennäköisyyslaskut käynnissä. Mutta tämä on teologiaa, ei Kantin tietoteoreettista filosofiaa.
 
Ylitettiin siis rationalismin raja. Tehtiin hyppy jonka Sokrates tekee monta kertaa. Ymmärrän, jos lukija ei halua seurata. Hypyssä rationaalisten argumenttien ja objektiivisen havainnon tosiasioiden yli päädytään väitteeseen, että on jotain mikä voisi olla objektiivista (jumalalle tai korkeammalle olennolle) mutta joka ei ole sitä ihmiselle. Eli siis siirrytään metafyysiseen spekulaatioon apriori. Sitähän teologia on.

Kiista Kiovasta elää hyvin myös teologisten komplementaarisuuksien alueella. Platonilta esimerkkinä: Epinomis 984b ja siitä eteenpäin. Epinomista pidetään epäperäisenä. Toisaalta se sopii silti hyvä tähän aiheeseen. Valtion I dialogissa Sokrates tekee hypyn vastustaessaan Thrashymakhosta. Tähän kohtaan Nietzsche aina palaa muistuttamaan Sokrateen rappiollisesta irrationaalisuudesta, luonteesta joka ei kestä kovia tosiasioita vetämättä mukaan kummituksia ja jumalia.

Multipolaarisen maailman teoria ei seuraa hyppyä. Se väittää: kansat haluavat elää omilla itsemääräämisoikeuden suomilla alueillaan ilman kaiken maailman "oikeassaolijoiden" yksinapaista hegemoniaa. Se väittää, että komplementaarisesta vastakkainasettelusta ei koskaan päästä yhdelläkään rajavyöhykkeellä eroon. Siispä hyväksytään irrationaalinen vastakkainasettelu osaksi maailmaa. Vältetään oikeassaolon suggestio.

Pyritäänkö siis multipolaarisen maailman teoriassa oikeuttamaan tosiasioista poikkeaminen? Siitä on tavallaan kysymys. On sosiaalinen ja denmokraatinen valinta, mitä tosiasioiden joukkoa ryhmä pitää koko tosiasioiden joukkona. Koskaan se mitä pidetää koko todellisuuden joukkona ei ole koko todellisuuden joukko vaan osajoukko. Kysymys on siitä mitä tosiasioiden joukkoon valitaan. Tavallaan, mitä merkitään pyhäksi, mikä olevaksi ja mikä olemattomaksi. Eli mitä jumalia palvotaan jne.

***

Pietarilainen aktivisti Alex Yampolsky sanoo yllä olevassa linkissä esitetyistä dokumenteista seuraavaa:

"The most important thing, is that a single bullet taken from a body of any dead demonstrator at that day will prove, that it wasn't Yanukovich who gave the order to his guys to shoot unarmed demonstrators.The question is why the new "government'" in Kiev are not in a hurry to look for the evidence and organising a commotion of specialists to determent that ?If the truth is on their side, then yes they had all legitimate right to overthrow Yanukovich and even so, they had to go with all legal the impeachment process they still didn't went through.This and that, it all indicates that new government in Kiev HAS NO RIGHT to speak on the behalf of all Ukrainian people."

Raiskauksen uhri esiintyy uhrina. Kuinka julkeaa!

ANTIMARX

Marxin ja juutalaisten syyksi laitetaan nykyään mitä hyvänsä. Marx oli antimonarkisti ja poleeminen satiirikko. Liian tosissaan on otettu monia hänen poleemiseksi tarkoittamiaan tekstejä. Marxin eetoksen tulkinta helpottuu tutustumalla juutalaisen Heinrich Heinen ajatteluun, joka eli tärkeimmän kautensa maanpaossa Ranskassa. Juutalaisia antimonarkisteja ja luopioromantikkojahan he kumpikin olivat. Marx oli Heinen ystävä ja oppilas.

Heinen ajattelu on läpikotaisin mielenkiintoista ja ajankohtaista. Vasta suomennettu Romantiikan koulu on mitä herkullisin tietopaketti siitä ironiasta jolla juutalainen suhtautuu saksalaisuuteen. Myöhemmin Nietzsche jäljitteli Heinen retorista tyyliä antimarxilaisessa monarkistisessa yli-ihmisopissaan, jota voi pitää jonkinlaisena imperialismin ristiriitaisena filosofiana.

Nietzsche oli paljon kierompi kuin juutalainen Heine ja toki täys antisemitisti. Mutta Nietzschen antisemitismi on hyvin ovelaa ja hienovaraista. Hän halveksuin Wagnerin katuantisemitismiä. Nietzscheä voi tässä suhteessa verrata hienoruuansulatuksiseen Goebbelsiin kun Wagner oli pelkkä vertasylkevä SA katunatsi. Wagnerin jalona aikomuksena oli polttaa juutalaisten ruumiit, kun Nietzsche halusi vain silkkihansikkain tuhota juutalaisten sielun… koko hengen viimeiseen sielunkorahdukseen asti. Heidegger on suoraan Nietzschen työn jatkaja tässä hurtissa saksalaisessa pyrinnössä. Täynnä pahaa tahtoa ja mustaa myrkkyä, harhanjohtamisen halua ja pimeää yötä he olivat.

Wagnerin sosialismi ja myötätunto-oppi taas lähestyy ristiriitaisesti Marxia oudosta suunnasta, ja juuri tätä Nietzsche Marxille elämänsä jäännöksettömästi pyhittänyt filosofi inhosi sydämensä pohjasta Wagnerissa. Nietzsche oli pyhän vihan miehiä. Hän ei koskaan halunnut lausua ääneen tai kirjoittaa paperille pyhän vihansa kohteen nimeä. Hänen ruhtinaanmielessään sellainen nimellä mainostaminen olisi ollut aivan liiallinen positiivinen huomionosoitus henkilölle, jota hän vihasi.
 
Se mihin maailmassa voi luotta on viha. Mekin voimme luottaa siihen, että meitä vihatan koko kosmoksen syvyyden myrkyllä. Jumalan rakkauteen me emme voi hetkeäkään luottaa. Jumala on kuin nuori ruhtinas joka saattaa hylätä meidät seuraavassa silmänräpäyksessä. Samalla tavalla 1900-luku opetti mihin Marxin retoriikka saattaa johtaa, jos se ymmärretään niin väärin kuin mahdollista ja sille tehdään niin paljon väkivaltaa kuin ikinä kyetään. Onneksi Marx ei ole tässä käsittelyssä päivääkään vanhentunut vaan on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin. Dialektisen materialismin teoria on tänäkin päivänä täyttä rautaa varsinkin taidefilosofiana. En tiedä onko Marxilla käyttöä taiteen ulkopuolella.
 
Marxilaisuuden ongelma taiteen ulkopuolella on siihen liitetty moraalinen antirealismi. Moraalinen antirealismi yhdistää boshevismia, Wall Streetiä ja nietzscheläistä imperiumimonarkismia. Se on 1900-luvun näkökanta, jolla ei ole 2010-luvulla mitään arvoa. Vain rapautuneimmat länsiliberaalit uskovat sen selitysvoimaan.

17.3.2014

Kuuntelin Sennhiserin HD600 kuulokkeilla Genelecillä tekemiäni eilisiä ja toissapäiväisiä kokeiluja. Ihan tasapainoiselta kuulostaa miksaukset vaikka on lennossa tehty. Bassotkin on tasapainossa, vaikkei Genelecit niitä sillä tavalla toista. Näihin kaiuttimiin voi luottaa. Kuulokkeisiin toisaalta ei voi luottaa. Niillä tekemäni miksaukset ovat yleensä mitä sattuu kaiutinkuuntelussa, vaikka saattavat kuulokkeilla toimia. Kuulokkeilla toimii mitenkuten monenlainen.

VENÄLÄINEN SIELU JA KALEVALA

Jos siis kiovassa taistelee kaksi tahoa, jotka pitävät pistevieraita käsitystään tosina, on kaksi mahdollisuutta: 1) totuus on subjektiivinen ja molemmat ovat oikeassa, tai 2) totuus on objektiivinen ja toinen on väärässä.

Jos puhutaan kansainvälisestä oikeudesta ja täysin objektiivisista juridisista asioista, silloin jaan käsityksen 1. Jos puhutaan ns. ikuisesta totuudesta ja perimmäisimmistä moraalisista ideoista, jaan käsityksen 2.

1) Ei ole olemassa sellaista yksikäsitteistä instituutiota kuin kansainvälinen oikeus. Vahvimman etu vaikuttaa asiaan aina kansainvälisissä kysymyksissä. Siksi kysymys on siitä kumpi on vahvempi Venäjä+Kiina vai USA+Nato.

2) Jos puhutaan perimmäisestä moraalisesta totuudesta, tällaisessa konfliktissa se on enemmän jomman kumman edun puolella, mutta ei kokonaan kummankaan puolella. Kumpikaan ei omista sitä. Sen pohjalta voitaisiin lähestyä kestävää diplomatiaa ja rauhaa. Ongelma on siinä, että hyvän idea (platonisessa mielessä) on intuitionvarainen, eikä tarkasti ottaen luonteeltaan objektiivinen, korkeintaan intersubjektiivinen. Nykytiede ei ainakaan sitä voi tavoittaa.

On siis puuttuvan tiedon ongelma, joka koskee kumpaakin osapuolta, mutta kenties ei samalla tavalla. Intersubjektiivinen kyky on kulttuurin tuote. Perimmäinen totuus on lähempänä sitä osapuolta, joka kykenee kulttuurisesti tavoittamaan sen intersubjektiivisissa prosesseissaan. Sotatilanteessa nimenomaan tämän intersubjektiivisen totuuden merkitys korostuu, kun sen voi kokonaan korvata myös massasuggestio, jolloin kosketus perimmäiseen totuuteen menetetään yhteisössä.

Mitä tulee noihin eettisen teorian metaeettisiin kategorioihin, ne kuvaavat mahdollisia positioita suhtautua näihin asioihin. Jos ei esimerkiksi ollenkaan usko platoniseen "hyvän ideaan", kuten Nietzsche ei usko, silloin ei ainakaan ole moraalinen realisti tai eettinen intuitionisti. Suurin osa sekulaareista koulutetoista länsimaisista ihmisistä taitaa olla nimenomaan moraalisia antirealisteja. Jos taas Venäläisillä on, niin kuin luulen, tiettyä taipumusta moraaliseen realismiin, siitä saadaan helposti keitettyä kasaan juuri tämän tyylisiä konflikteja, joissa näkemykset ovat äärettömän kaukana toisistaan.

Koska itse olen moraalinen realisti ja siksi joutunut puolustamaan tätä kantaa pitkään kaikenlaista ateismia, sekulaaria nietzscheläisyyttä ja toisaalta luterilaista moraalista konstruktivismia vastaan, olen tietysti herkkä kysymykselle ja sen vivahteille.

Sanotaan, että minulla on venäläinen sielu. Mutta mikä ihmeen venäläinen se muka on? Sehän on vain sielu. Ihan se sama josta Platon puhuu. Platon ei kai ollut venäläinen. Miksi sielu pitäisi mystifioida jotenkin vain venäläisten ominaisuudeksi?

Kysymys omatunnosta on tietysti olennainen tässä. Platonisen filosofian mukaan omatunto on sielun siemen, joka vihjaa sielun mahdollisuudesta. Sielu on itseasiassa kokonaan rakennustyön tulos. Sielua ei aluksi ole, mutta se saavutetaan tekemällä tietynlaista työtä. Työ saattaa kestää minun kyvyillä 10-20 vuotta. Joku ihmelapsi voi onnistua nopeasti. Ja työ voi valua hukkaan.

Sielusta ei voi tulla tietoiseksi, ellei ole ensin rakentanut sitä itse ja sitten menettänyt sitä, niin kuin egyptiläisessä Horus-myytissä kuvataan. Sitten se pitää rakentaa vielä uudelleen, eli siis syntyä uudelleen. Sen jälkeen, jos kaiken tämän tekee tietoisesti, voi tulla tietoiseksi sielusta Platonin tarkoittamassa mielessä. Ihminen joka ei ole menettänyt sieluaan, ei voi olla täysin tietoinen sielun olemukseen liittyvästä mystiikasta, mystisten kokemusten luonteesta. Tämä on kuvattu myös Kalevalassa Lemminkäisen tarussa.

En tiedä tai usko, että venäläisillä on sen kummempia tapoja tulla tietoiseksi sielusta. Saksassa Rudolf Steiner ja monet ennen häntä ovat olleet täysin tietoisia näistä asioista. Mitä useampi ihminen on tietoinen, sen helpompaa tietoisena oleminen on toisille. Sen vähemmän on henkistä väkivaltaa, joka siis on aina sielun vihollinen.

KIOVAN MORAALIFILOSOFIA

Tällä hetkellä en näe, että Kiovassa on vastakkain (lännen) absoluuttinen totuus ja (idän) totuusrelativismi. Näen että vastakkain on absoluutinen totuus ja toinen absoluuttinen totuus. Siis edustajien itsensä mielestä. Mutta miten on filosofisessa anlyysissä.
 
Tästä ei seuraa, että totuus olisi vain subjektiivinen. Kumpikin osapuoli kenties ajattelee, että totuus on absoluuttinen JA objektiivinen. Kumpikin osapuoli kenties ajattelee, että heillä on absoluuttinen totuus tiedossaan. Mutta he eivät pääse siitä yhteisymmärrykseen. Miksi eivät? Siksi, että heidän tietonsa ei joko ole objektiivisesti ottaen täydellistä. Tai siksi, että jompi kumpi moraalisina realisteina esiintyvistä onkin todellisuudessa moraalinen antirealisti.
 
Moraaliselle antirealistille totuus on vain väline omien egoististen päämäärien saavuttamiseen. Siksi jos egoistinen päämäärä joutuu ristiriitaan toisen egoistisen päämäärän kanssa, ja käy niin, että objektiivinen totuus on toisen etu, oma totuus silloin muuttuu päämäärän mukaan. Objektiivinenkin totuus voidaan kiistää tai jättää huomiotta. Valhe voidaan sepittää. Puhumattakaan totuudesta, joka ei läheskään aina ole objektiivisesti tarkastettavissa.  
 
Putinin politiikka voi näyttää Hitlerin politiikalta 30-luvulla. Se on totta, joitakin yhtäläisyyksiä on. Mutta maailmantilanne ja Venäjän aktuaalinen tilanne ovat mahdollisimman kaukana siitä tilasta jossa saksa oli. Tai on yksi yhdistävä tekijä: 20 vuotta edellisen hävityn sodan loppumisesta.
 
Olin itse sanomatalossa nashinuorten kanssa silloin kun kohuttu mielenosoitus järjestettiin Suomessa. Jatkoilla tapasin heidän johtajiaan ja edustajiaan jotka ovat edelleen FB kavereitani. Minä en tunnista niissä tyypeissä mitään "fasistista", ellei sellaisena voida pitää tiettyä epätoivoista huolta oman maan tulevaisuudesta.
   
Käsitykseni fasimista on enemmän tieteellinen. En välitä ulkoasuista ja sellaisesta visuaalisesta samankaltaisuudesta. Merkittävää on politiikan tekemisen tapa ja kainot ja se mitä asiaa ajetaan. Fasismi on täysin egoismin ja rahan sanelemaa, kapitalismin SAFE mode. Että fasismista voisi innostua, täytyy ymmärtää aika syvästi niitä ideoita, joilla se liittyy suurteollisuuden intresseihin.
 
Ensinnäkin nyky-Venäjällä ei ole mitään tallaisia suurteollisuuden intressejä, joita natsi-Saksalla oli. Nationalismi ei vielä ole kai tavaton rikos muuallakaan. Keinot ratkaisevat. Ja se onko se agressiivista ulospäin suuntautunutta. Jos nationalismin idea on huomion kiinnittäminen kansalliseen etuu opportunismin sijaan, se voi olla hyödyllistä.
 
Fasismin filosofiset ulkoasuun liittymättömät perustat ovat kaikki tavattoman epävenäläisiä hengeltään. Kuten: sosiaalidarwinistinen ajatus, että ihmispopulaatio jalostuu pelkästään karsimalla. Tämä on äärettömän epävenäläinen ajatus.
 
Mahdotonta ajatella Duginilta ja Gumiljovilta kuulevansa tällaista. Fasismin perusta on myös Nietzschen immoralismissa jota pidän totuusrelativistisena. Sen mukaan moraali ei sido yli-ihmistä joka on moraalin yläpuolella. Tämä on jossain määrin epävenäläinen ajatus, mutta esiintyy esimerkiksi Tolstoin ajattelussa, lähinnä antinietxsheläisenä vastakohtanaan, eli omatuntofilosofiana. Kun Nietzschelle omatunto oli sinäsä biologishenkisessä mielessä pelkkää roskaa: käsite vailla mitään vastaavuutta todellisuudessa.
 
Venäjällä ylipäätään moraalilla ei tarkoiteta vain protestanttista virheiden välttelyä, vaan jotakin muuta. Yli-ihmismoraali on kiinnostava venäläisessä kontekstissa. N on eettinen antirealisti. Platon on moraalinen realisti. Mutta Kant on moraalinen konstruktivisti. Venäjän "oikeisto" ja Putin ovat nminun mielestäni selkeästi platonisia moraalisia realisteja. Ellei jopa eettisiä intuitionisteja.
 
Mutta natsisaksan "oikeisto" ja samoin kuin Suomen nykyinen "oikeisto" ovat moraalisia antirealisteja. Myös vihervasemmistolaiset ovat moraalisia antirealisteja. Tämä ero voi tuottaa syvän moraalisen tason opposition suhteessa Venäjään.
 
Nyt pitää palauttaa oikeat käsitteet mieliin. Tässä on ne käsitteet ja ne merkitykset joilla itse puhun.
 
Mutta ei voi sanoa että moraalinen realismi olisi Venäjällä pelkästään vallitseva tila tai aina ollut. Se on minusta tämän nationalistisen oikeiston korostus. Ja voin erehtyä. Jos joku pitävästi tieteellisin termein osoittaa minulle muuta. Uskon sen, jos todisteet ovat pitävät.
 
Eli jos selvitetään nyt Nietzschen moraalifilosofian antirealistinen perusta ja hyväksytään se (se on ihan akateemisen filosofia hyväksymä käsitys) ja sitten hyväksytään Kantin moraaliseksi konstruktivistisksi, erotuksena Platonin moraalisesta realismista, niin ollaan pisteessä josta voidaan käydä keskustelu siitä, miksi meillä on kaksi puolta, jotka uskovat kumpikin olevansa absoluutinen totuus.
 
Joudumme etenemään niin, että ensin varmistutaan siitä, että länsimaisten yhteiskuntien kapitalistisessa eliitissä on todella voimassa nietzscheläinen moraalinen antirealismi. Minusta tämä on aivan selvä asia. Seuraavaksi pitää tutkia onko Venäjän kapitalistisessa ja poliittisessa eliitissä voimassa moraalinen realismi. Jos ei ole. Niin silloin lännen ja idän eliittien pitäisi heti yhtyä yhteisten intressien alle. Eli silloin heidän intressinsä ovat moraalisesti yhtäläiset ja toiminta harmonisoitavissa. He olisivat globalisteja ilman muuta. Nationalismi ei minusta voi tulla sellaisten ihmisten mieleenkään.
 
Jos taas Venäjällä on voimassa moraalisen realismin perusta, silloin ristiriita on henkisesti sovittamaton ja tilanne äärimmäisen monimutkainen. Se tarkoittaisi kirkkokuntien vanhan skisman uusiutumista aivan uudessa muodossa ja muuta sellaista. Katoliselle kirkolle se tarkoittaisi uutta tulemista. Katolinen kirkko alkaisi saada voimansa Ortodoksikirkon suuresta voimaantumisesta.
 
Se mitä kiinalaiset tai heidän eliittinsä ajattelevat moraalifilosofiasta on minulle tuntematon. Sitäkin pitäisi tutkia.
 
Jos käy ilmi, että kaikki eliitit ovat moraalisia antirealisteja, kysymys on silloin vain imperiumien välienselvittelyistä, joissa tavalliset ihmiset ovat pelinappuloita. Mutta jos moraalifilosofiset perustat ovat erilaisia, niin silloin kysymys on olennaisista ja syvistä kulttuurisista eroista, jotka menevät teologiselle tasolle ja polarisoivat maailmaa.
Suomen tapauksessa suurvalatanationalismi on nollasummapeliä sekä ulkopoliittisesti ja sisäpoliittisesti. Sisäpolitiikassa, se mitä Venäjä häviää sen Ruotsi voittaa. Kataisen kaltaiset varmistavat tämän järjestelyn. Ulkopolitiilkassa, sen mitä Venäjä häviää EU ja muut länsimaat voittaa. Tuomiojan kaltaiset varmistelevat tämän järjestelyn. Suomalainen ei voita koskaan, koska suomalaisella ei ole itsetuntoa sellaiseen julkeuteen Ruotsin ja Venäjän ahtaassa puristuksessa. JA kun suomi on niin sivistymätönkin... eikä koskaavan vain pienikokinen: aina myös henkisesti aleolio... ei yleisesti, mutta tässä kovassa sarjassa, Ruotsin ja Venäjän välissä. Siksi pitää valita, siksi ei voi vain olla suomalainen. On tyrätty henkinen kasvu ja sen myötä tuleva vastuu ja vapaus, totuudenaisti. Ettei tarvitsisi aina kysyä mitä toiset meistä ajattelevat, vaan olla itse sen tietämisestä ja tuntemisesta varma. Tämä ei toteudu suomalaisten ihmistoukkien kohdalla juurikaan. Venäläiset ja ruotsalaiset, jopa suomenruotsalaiset ovat siksi erilaista keskusteluseuraa.

ELÄKÖÖN DEMOKRATIA JA KANSOJEN ITSEMÄÄRÄÄMISOIKEUS

Johan Bäckmania pidetään rahanvoimalla valhehtelijana. Hän ei kuitenkaan saa esimerkiksi RISI:ltä rahapalkkaa. Mutta on kyllä toivonut saavansa. Hänen muusta rahoituksestaan en tiedä. Kukaan ei ole onnistunut osoittamaan, että Bäckman saisi Venäjältä jotenkin merkittävää rahoitusta toiminnalleen. Hyvä tietysti olisi, jos saisi. Se olisi oikeus. En tiedä olisiko se kohtuu: hänhän on varakkaasta suvusta, eikä käsittääkseni tarvitse mitään rahoja mistään.

Venäläisrahoituksella olisi suomalaisessa kulttuurissa paljon käyttöä. Voitaisiin perustaa vapaa printtimedia ja tehdä suomalaista historiaa käsitteleviä totuudenmukaisempia elokuvia.

Rahanvoimalla valehtelijoita tiedän kuitenkin monia. Sellaisia asuu varsinkin etelä-Helsingin suunnalla. Tarkoitan suomenruotsalaisia, heidän eliittiään. Mutta heidän valheisiinsa olen enemmän vain kyllästynyt, täysin samalla tavalla kuin Christer Kihlman tai Henrik Tikkanen kirjoittavat auki kyllästymistään. Oma lähtökohtani on tietysti toinen kuin heidän: olen vain satunnaisia kertoja päässyt kurkistamaan "ankkalampeen".

Mutta kyllästymisen syy on sama: että suomenruotsalainen "kulttuuri" ei virkistä suomalaista kulttuuria, vaan painaa sitä. Bäckmanilla on parempi tarina, niin kuin oli Kihlmanilla ja Tikkasella. Uusi näytelmä. Tuoreus ja petoksen repiminen on joskus poikaa. Se raikastaa ilmaa.
 
Itsepetos on itsekullakin tietysti vaarana aina. Nato ja yhdysvallat miehittää lukemattomia alueita demokratian ja paikallisen väestön enemmistön vastaisesti. Nyt he ovat Venäjän kimpussa Krimillä, vaikka Krimin väestö 93% haluaa liittyä Venäjään, eli kysymyksessä on demokraattinen enemmistö.

Tässä on nähtävissä kahdet standardit, kaksinaismoralismi. Niin tuttua Suomen sisäpolitiikasta, eikö vain. Ei ihme, koska kysymys on täsmälleen samasta ilmiöstä: samojen toimijoiden sisä ja ulkopolitiikasta. Se perustuu paitsi itsepetokseen, myös vahvimman oikeuteen. Ajatellaan, että Nato ja Yhdysvallat ovat niin paljon vahevempia, niin hegemonisia, että heillä on lupa tehdä aivan mitä hyvänsä. Kun taas he sanelevat säännöt muille, esimerkiksi nyt Kiinalle ja Venäjälle. Tämä sama ilmiöhän on ollut suomen sisäpolitiikkaa viimeiset 20 vuotta. Täysin vailla vastavoimaa on menty.

Tietysti osa ihmisiä ja maailmaa on katsellut tuota touhua jo vuosisadan tai pari pelon vallassa. Paljon on jäänyt hampaankoloon. Kostamisen tarvetta on ylisukupolvisilla kansanryhmillä tässä maailmassa, lähinnä tietysti länsieurooppalaisille ja amerikkalaisille kolonbnialisteille.

Entä jos Putin nyt kerää taakseen tämän protestijoukon? Siinä sitten joudutaan isoon kylmään tai kuumaan sotaan, jos ei pelisäännöt muuten selviä. Ja länsimainen narsismi tuntien: pelisäännöt eivät ilman sotaa koskaan selviä. Se kuka oikeastaan on vahvin, ei ole tiedossa ennen sotaa, vaan vasta sodan jälkeen.

Ydinaseiden aikakaudella tämä vanha ajatus on tietysti pelottava: Herakleen megalothymos tuhoaa mieluummin koko planeetan kuin suistaa itsensä häpeälliseen rauhaan. On muistettava, että lännen narsistit ja psykopaatit eivät ylipäätään kunnioita elämää. Heille on aivan sama elävätkö he tai muut olennot tällä planeetalla. Heille tärkeintä on vain zombimainen egoilu. Siksi he ryhtyvät fasismiin, jos se heitä hyödyttää.

Tässä suhteessa suomenruotsalaiset ovat aika arvaamatonta porukkaa: he eivät pelkää sotaa, kun ei heidän itse tarvitse sotia, vaan suomalaiset sotivat ja menettävät vertaan heidän puolestaan. Edes nykyinen suomenruotsalainen puolustusministerimme ei ole käynyt armeijaa. Älkää suinkaan pitäkö tätä kuriositeettia sattumana! Se on sitä samaa ystävällisen ja hienovaraisen pinnan alla olevaa sokeaa uhoa kuin hänen kravattinsakin taannoin. Tositilanteessa tuo sokeus on juuri sellaista narsismia ja hybristä joka kääntyy itsetuhoiseksi.

Toisaalta joskus suomenruotsalaiset pystyvät melkoisiin yllätyksiin, kuten parhaat heidän taiteilijoistaan, jotka ovat aina toisinajattelijoita, ja joihin ilman muuta luen myös Johan Bäckmanin. Bäckman on ensisijaisesti teatterimies. Toiseksi tutkija. Poliitikoksi hänellä ei minusta ole taipumusta. Toivon että Bäckman myös palaisi myöhemmin musiikkiharrastuksensa pariin. Hänessä on ainesta aikakauden suurmieheksi poliittisen tosiTV-satiiriin alueella. Tämä ei ole vähättelevä lausunto. Tarkoitan todellakin: suurmies.

Sen sijaan suomenruotsalaisten rappeutunut konsensuseliittinsä sanoo kannattavansa demokratiaa, mutta jos heidän junailemansa vaihtoehto häviää demokraattiset vaalit, he alkavatkin vastustaa demokratiaa ja puhua mystiikasta. Mutta demokratia ei ole sellaista että höpöhöpöhenkisyydellä mitenkuten pärjäillään ja jatketaan kolonnialismia joogapositiossa. Esimerkiksi Afganistanissa on nyt herätty tähän historiallisen tilanteen mahdollisuuteen, kuten Gandhi aikoinaan heräsi Intiassa, sopivalla hetkellä ja vetosi Brittien kaksinaismoralismiin Saksaa kohtaan.

Meillä on yksipuoluejärjestelmä. Suomenruotsalaiset ovat siihen tottuneet. Jos tulee poliittinen vaihtoehto, ruotsalaismiehittäjillä on Suomessakin aihetta pelkoon. Siksi, tässä asioiden valoontulemisen ja paljastuminen pelossa nyt Hbl toistaa samoja valheita päivästä toiseen. Hesari komppaa vaikkei ole yhtä paha.

Suomenruotsalainen eliitti on Suomessa russofobian takana. Se ei edes johdu siitä, että heillä olisi jotain niin syvästi venäläisiä vastaan. Uskon, että useimmilla heistä ei ole, tai että he ovat Venäjän suhteen vain välinpitämättömiä. Mitä olen keskustellut Mikael Storsjön kanssa tästä ennen kuin välimme riitautuivat. Ajattelin että hän on juuri tällainen hassu suomenruotsalainen intellektuelli: suhtautuu Venäjään jopa positiivisesti sinänsä, mutta käyttää sitä Suomessa ja laajemmin länsimaissa sisäpolitiikan välineenä. Pidin asennetta ymmärrettävänä ja jopa fiksuna, ennen kuin tajusin mikä megalothymoottinen hulluus ja ktooninen raivo siellä on takana (Suomen armeija muuten suojelee henkilöä. Hänen asuinpaikka Suomenlinnassa on mietitty juuri tästä näkökulmasta: vaikea hyökätä).

Siis Storsjön kaltaisen elitisti-intellektuellin syy vihava Venäjää on pelkästään se, että Venäjä olisi suomalaisille ylivertainen kauppakumppani ja rahasampo, jos nämä hölmöläiset vain itse sen tajuaisivat. Storsjölle tuotta loputonta mielihyvää se, että hänen kaltaisensa nokkela veijari pystyy saamaan suomalaisten enemmistön ampumaan itseään vapaaehtoisesti polveen! Voinko syyttää häntä tästä? Onhan hän kiero, kuten kaikki suomenruotsalaiset itellektuellit jo geneettisen välttämättömyyden sanelemana ovat, mutta on hänen nautintonsakin, silkka vahingonilo, varmasti erittäin ekstaattista.

Luultavasti siis kysymys on pelkästään Suomen sisäpolitiikasta ja Suomen eliitin asemasta eliittinä. Lyhyesti vahingonilosta, jota rikas eliitti tuntee, kun sen alistama kansa ampuu itseään epädemokraattisesti  polveen.

Eliittirakennelmalla on omat etuoikeutensa ja omat historiarikoksensa, joiden esiintuloa nykyeliitti pelkää täysin tietoisena siitä että heidän olemassaolollaan ei nähdä mitään moraalista perustetta tilanteessa josssa poliittiset vastavoimat alkavat kanavoitua yhä enemmän Venäjän ja Putinin kautta.

Ulos laiton kolonnialismi!

Eläköön demokratia ja kansojen itsemääräämisoikeus!

LUKIJAKYSYMYS: Ukrainan natsijuntta kieltää venäjänkielen aseman maassa. Pitäisikö ruotsinkielen asema Suomessa keiltää pakotetoimena suomenruotsalaisten tukemalle Ukrainan fasismille.

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com