27.12.2014

INTERVALLIGENERAATTORI

Tämän tyylisiä yhdestä alkusolusta orgaanisesti kasvavia inventioita olen harrastanut liian vähän. Tässä tuottaa tyydyttävyyttä, juuri se, että kappaleessa on yksi alku, yksi keskikohta ja yksi loppu. Ei monia pieniä alkuja, kuten osista koostuvissa fragmentaarissa kappaleissani yleensä sattuu olemaan. Ainakin näitä monia aikaisempia kokeiluja vasten tällainen orgaaninen ja plastinen muoto tuottaa tällä hetkellä tyydytystä. Olisiko tästä suuntaviitaksi.

Tässä on äänenkorkeusmateriaalin tuottamiseen käytetty luomaani intervalligeneraattoria, joka manipuloi nimenomaan peräkkäisten ylösnousevien tai alaslaskevien intervallien sarjoja pikemmin kuin fiksattuja äänenkorkeuksia. Sävelrivin korvaa tavallaan intervallirivi. Tällä alkeellisella härvelillä voi nyt määritellä erilaisia intervallijakaumia ja eri intervallien esiintymistodennäköisyyksiä.

Kun nämä intervallijärjestelmät sitten liittyvät orgaanisesti polyrytmisiin rytmiintervalleihin saadaan pianorullaesityksessä kuvan esittämiä (X= aika, Y= äänenkorkeus) asteikkotangentteja, joiden kulmakertoimet vaihtelevat sarjallisesti.


Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com