27.11.2014

Se mikä nyky-Venäjässä on vialla on vaikeampi asia nähdä kuin esimerkiksi se, mikä nyky-Englannissa on vialla. Siksi tyhjänpäiväiset venäjäkriitikot ovat niin hyödyttömiä. Ihminen, joka ei edes näe sitä mikä Englannissa on vialla, ei missään tapauksessa voi nähdä sitä mikä Venäjässä on vialla. Koska Venäjässä on paljon vähemmän ilmeistä vikaa kuin Englannissa, siksi tyhjänpäiväinen Venäjä-kriitikko keksii turhia valheita venäjävihansa tueksi. Mutta tämä taas ei valitettavasti tarkoita sitä, ettei Venäjässä olisi mikään vialla. Viallinen asia vain on täysin erilainen kuin se asia, johon turhat Venäjä-räksyttäjät kohdistavat huomiota. Turhien Venäjä-räksyttäjien ensisijainen tarve on vakauttaa omia valta-asemiaan omissa maissaan, joissa he käyttäytyvät häikäilemättömästi. Venäjä on heille pelkästään väline tähän. Se, mikä länsimaissa on vialla, on juuri tämä porukka, joka tällä tavalla pönkittää surkeaa vallanpitoaan. Mutta tämä objektiivinen tosiasia ei poista sitä mikä Venäjässä on vialla, siis toisinsanoen venäläisen psyyken alttiutta tiettyyn viallisuuteen. Näistä syistä me, jotka todella olemme kiinnostuneita väistämään äärimmäisen tragedian (suurinosa ihmisistähän alitajuisesti toivoo tragediaa), olemme pahemmassa kuin pulassa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hullun sekopään houreita. Jos 99,99% ihmisistä haluaa mielummin elää Englannissa kuin Venäjällä, he ovat oikeassa, sinä väärässä, ja kaikki sekopäiset teoriasi ovat pelkkää kaunaisen ja mielisairaan ihmisen sokellusta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Venäjä on uhka ja vaara ja se tulee neutralisoida/tuhota. Samoin kaikki sinun kaltaisesi mielisairaat hurmoshenget ja hihhulit. :)

Anonyymi kirjoitti...

He tarvitsevat tämän tragedian, tuhon ja ilveilyn. Viis meistä rahattomista ihmisistä joilla on sydän. Raha on sieluton, ontto ihminen, fasisti - diktaattori.

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com