30.11.2014

OTTEITA PUTININ KIRJASTA

(Suomentanut kenraali Ants Laaneots, julkaistu Suomen sotilaassa)

Muutamia otteita Putinin kirjasta (varauksellisesti suomennoksen oikeellisuuteen suhtautuen):

"Venäjä on erityislaatuinen valtio... Sen takia se työntää sivuun lännen materialistisen mallin, joka pitää itseään poikkeuksellisen taloudellisena ja ylpeilee aatteettomuudellaan."

"Kulutusyhteiskunta on planeetan syöpäkasvain. Syöpäkasvaimella ei voi olla tulevaisuutta." "Perinteinen Länsi on kuolemassa... Se tarvitsee apua ja sitä voi tulla vain Venäjältä... Euraasiasta tulee maailman keskus, jonka ympärille keskittyvät perinteiset voimat."

"Lännen suurin hätä on siinä, että sen on muuttanut oman eliittinsä periaatteettomiksi hirviö-kosmopoliiteiksi, jonka eivät erottele, kenen kustannuksella rikastutaan, omien vai vieraiden."... "Länsi on tähän mennessä tyhjentänyt kulutuskehityksen mahdollisuudet ja joutunut umpikujaan."... "Maailma on astunut uuteen jälkidemokraattiseen aikakauteen."...

"Me olemme ainoa, ainutlaatuinen ja toistumaton imperiumi, perhetyyppinen imperiumi."...

"Vahvuudeltaan maksimaalinen on monarkia. Sen tärkein etu on sen vallan laillisuudessa... Monarkki edustaa maksimaalisesti riippumatonta valtaa... Sellainen jättiläisvaltio kuten Venäjä ei tarvitse tilapäistä johtajaa, vaan isäntää, ei diktaattoria, vaan isää." "Monarkki on kapteeni, joka seuraa ja kontrolloi valtiolaivan kurssia. Tsaari johtaa valtiolaivaa ohjaten valtiolliseen hyötyyn, ei henkilökohtaiseen hyötyyn..."

"Demokratia on samanlainen kuin syöpäkasvain. Sen olemassa olemiseksi on se pakotettu tuhoamaan yhteiskunnan elintoimintoja takaavat perinteiset arvot." "Demokratia on vaarallisempi kuin uskonlahkot. Se muodostaa vale-eliitin, joka antaa väärän käyttäytymismallin yhteiskunnalle."... "Me nousemme kaikenlaista demokratiaa vastaan."... "Meidän tavoitteemme on Ortodoksinen Tsaarivaltio."...

"Venäjään tukeutuu koko maailma. Yli kahdestasadasta planeetan valtiosta Venäjä on ainoa ihmiskunnan puolustaja."... "Venäjästä ei tulee maailman imperiumia taloudellisen voiman , vaan uskonnon ansiosta."...

"Yhteiskunta jakautuu aina kansaksi ja massaksi. Massan luonteenomaisena piirteenä on yhteisen päämäärän puuttuminen. Tämän jaottelun mukaan tämän päivän yhteiskunta on ihmispuuroa, jonka jäsenet pyhittävät elämänsä yhden– tai toisenlaisen nautinnon etsimiseen. Niin kauan kuin massa on tällaisessa tilassa, ei perinteinen johtaminen ole mahdollista."... "Jos tuodaan vertaukseksi sotaväki, upseeristo edustaa kansaa, sotilaat massaa. "Piiskaa ja porkkanaa" käyttävien upseereiden avulla laitetaan sotilaiden massa liikkumaan."...

"Meidän valtiomme on syntyvä nuori jättiläinen, joka ryhtyy määräämään ihmiskunnan kohtaloa."...  "USA, joka on tänä päivänä erinomainen näyte kaksinaismoraalista, tuhoutuu samoista syistä, kuin tuhoutui Neuvostoliitto. Kaksi kolossia katoaa ikuisuuteen."

"Käynnissä olevien tapahtumien analyysi osoittaa, että tämän päivän maailma liikkuu olemattomuuteen... Tulossa ovat tapahtumat, jotka ovat verrattavissa yleismaailmalliseen vedenpaisumukseen ja jääkauteen."... "Maailma on kulutusyhteiskunnan solmukohtien murenemisen kynnyksellä. Tämä tarkoittaa kaikenlaisen [maailman] järjestelmän katoamista."...

"Maailma muistuttaa autoa, jossa kaikki tukkeutuu ja hajoaa. Anturit kertovat valtavasta vaarasta. Ne eivät enää vilku, vaan ulvovat sireeninä. Ihmiskunta vierii rotkoon."..."Planeetalla elää tällä hetkellä lähes seitsemän miljardia ihmistä. Jotta maan resurssit palautuisivat olisi eri arvioiden mukaan tarpeen, että asukkaita olisi noin kaksi miljardia. Tämän päivän tieteellisen kehityksen mukaan tämä takaisi ihmiskunnan eloonjäännin."... "Tämän takia on tarpeen pelastaa ihmiskunta rautaisella kädellä amputoimalla sen liikamiljardit."... "Maailman valloituksen uuden teknologian avainosa ovat informaatiokanavat."


"Olemme kapitalismin kuolinkamppailun todistajia. Saavutettuaan oman loogisen huipputasonsa vuosina 1980 – 2000 on se kuolemassa. Se on aikansa elänyt, eikä pysty tarjoamaan enää mitään ihmiskunnalle... Mikään ei ole tässä maailmassa ikuista ja nyt on kapitalismin vuoro"...

"On aika levittää siivet ja siirtyä historialliseen vastahyökkäykseen... Venäjä tarvitsee ohjelman uuden maailman luomiseksi."... "Ulkomaailma on tehnyt kaiken mahdollisen ympäröidäkseen Venäjän sille vihamielisillä hallintojärjestelmillä ja ilman tulevaisuutta olevilla "oranssinvärisillä" valtioilla... Tulevaisuudessa on selvästi nähtävissä hetki, jolloin kaikkein raaimman ja armottomimman, katalan ja moraalittoman maailman kolmannen psykologisen sodan käynnistäjät... maksavat Venäjälle aiheutetuista kärsimyksistä, kaikkien syntymättömien lasten puolesta."

"Venäjän diplomatian avuttomuus entisissä neuvostovaltioissa muuttuu sietämättömäksi."... "Suuren Venäjän nöyryyttäminen pienessä Virossa (pronssisoturin juttu – toim.huom.), kuten myös "värillisten vallankumousten" väliaikainen menestys naapurivaltioissa on seurausta [Venäjän] ulkopolitiikan toteutuksen sekä myös taloudellisista prosesseista vastaavien valtiollisten elimien sekasorrosta ja vastuuntunnottomuudesta, ylimalkaisuudesta ja läpi sormien katsomisesta."

"Venäjän vaikutusvallan palauttaminen naapurivaltioissa edellyttää harkittua, laajaa ja monipuolista informaatiopolitiikkaa. Pientä osaa niiden yhteiskunnasta mukaansa tempaavista satunnaisista, venäjän kielen puolustamiseksi toteutettavista kampanjoista tulee siirtyä jatkuvaan, harkittuun ja tarkoitushakuiseen venäläisen kulttuurin laajentamiseen naapurivaltioissa, ennen muuta joukkotiedotusvälineiden avulla." "Uuden informaatiopolitiikan suurimpana haasteena on naapurivaltioissa asuvien Venäjän kielen ja kulttuurin edustajien vieraantuminen Venäjän elämästä."

"Entisten neuvostotasavaltojen läheneminen Venäjään ei voi tapahtua ainoastaan taloudellisten keinojen avulla... Venäjän pitää jatkuvasti, aktiivisesti ja kekseliäästi vakuuttaa ei pelkästään poliittista koneistoa, vaan myös jälkineuvostoliittolaisten valtioiden kansoja liittymisen eduista."... "Vapaaehtoisesti itselleen venäjänvastaisen vaikuttaja-agentuurin  roolin itselleen ottaneita eliittejä eli kolmanteen kategoriaan kuuluvia Georgiaa ja Viroa hallitsevaa poliittista koneistoa voi oikeutetusti nimittää miehityshallituksiksi; vastaavalla tavalla voi näiden valtioiden oppositioiden julkista tehtävää kuvata sanalla "dekolonisaatio".

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Väärentämätöntä tsarismia.

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com