29.11.2014

ESKO SEPPÄNEN ON TÄLLÄ HETKELLÄ ERÄS SUOMEN TÄYSJÄRKISIMMISTÄ ÄÄNISTÄ

"Esko Seppänen
Suomen elinkeinoelämä on palannut 1930-luvulle, jonne Ilta-Sanomat näyttää jämähtäneen pysyvästi..
Ilta-Sanomien pääotsikko tämän aamun nettilehdessä on ”Venäjän voi pysäyttää vain kovilla otteilla”.
Niitä vaatii Elinkeinoelämän Keskusliiton Venäjä-”asiantuntija” Kai Mykkänen.
”EU:n pitäisi koventaa tuntuvasti Venäjä-pakotteita, jos unioni haluaa painostaa presidentti Putinin rauhanpöytään.”
”Venäjän pysäyttämiseksi tarvitaan nopeavaikutteisia iskuja.”
Iskuri Kai Mykkänen on – yllätys, yllätys – kokoomuksen ehdokas ensi vuoden eduskuntavaaleissa.
Hitlerin kanssa suoritetun ja häviöön päättyneen Neuvostoliitto-invaasion jälkeen Suomen ulkopolitiikan tärkein doktriini ja ns. Paasikiven opin 1. pääsääntö oli se, että ”Suomen on kartettava Venäjän vastaista ja Venäjälle vihamielistä politiikkaa. Suomen ulkopolitiikka ei saa olla Venäjän-vastaista eikä Venäjälle vihamielistä”.
Kokoomuslainen Paasikivi tunnusti tosiasiat: aina se ei ole helppoa. Tänäänkään se ei ole helppoa. Silti tähän ”on pyrittävä, huolimatta pettymyksistä, joita olemme saaneet ja saamme kokea”.
Kokoomuksen linja ei yllätä, mutta elinkeinoelämän uusi linja yllättää."

On tämä kummallista. Mitä näille elikeinoelämänkin tyypeille on CIA:n kellarissa syötetty? Jotain olennaista tietoa tästä palapelistä nyt puuttuu julkisuudesta. Luulevatko nämä tai jotkut amerikkalaiset jotenkin hallitsevansa venäläistä psyykettä? Jos luulevat, toivot, että sillä hetkellä Suomi on mahdollisimman kaukana näistä porukoista, kun heille totuus valkenee. Jos Putinin valta sortuu se sortuu paljon vähemmän länsimielisten voimien esiinmurtautumisessa. Mikään Putinin valta-aseman horjutusyritys ei voi olla positiivista kehitystä tässä tilanteessa. Putin lähinnä pitää Venäjän täysin oikeutettua raivoa aisoissa ja on siksi lähinnä Lännen asiamies. Venäjä on tällä hetkellä siinä mielessä imperiumi, että sen raivo yltyessään ei tule kohdistumaan omiin hallitsijoihin, vaan todellisiin syyllisiin. Venäläiset ovat yksimielisesti sillä kannalla, että kylmän sodan jälkeinen inhimillinen katastrofi Venäjällä oli länsimaiden ja Suomen aiheuttama sotilasoperaatio. Neuvostoliitti hajoitettiin, se ei hajonnut. Tämä kalavelka lisättynä uuden kiusan nostattamaan raivoon, on yhdistelmänä erittäin vaarallinen. Siksi syyllisten, kuten Suomen johdon on syytäkin olla peloissaan, jos jatkavat aktiivisesti Venäjän asioihin puuttumista ja Venäjän rauhanomaisen kehityksen pilaamista. Kaiken mikä on väärin tehtävissä, he ovat jo tehneet.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com