24.10.2014

Onko Putinilla irrationaalisen auktoriteetin maaginen voima? Ei ole. Vaan tuo voima on Obamalla. Putin vain asettaa Obaman voiman kyseenalaiseksi, rationaaliselta perustalta. Ja tästä seuraa sellainen maaginen vaikutus, että rationaalisen ihmisen, joka ymmärtää asioita, on usein mahdotonta olla Putinin kanssa eri mieltä. Mutta tämä magia ei ole Putinin ominaisuus. Se on puhtaaseen järkeen ja sen vastakohtaan, puhtaaseen irrationaalisuuteen, liittyvä ominaisuus.

Todistus. Lukekaa Frankfutin koulukunan psykologeja ja autoritaarikriitikkoja kuten Erich Frommia. Löytyykö nykyvenäjän oppositiosta tällainen järjen ääni? Ei ainoatakaan. Nykyvenäjän näkyvä oppositio koostuu roskaväestä ja paatuneiat oligarkeista, joilla ei ole mitään tekemistä Frankfurtin koulukunnan integriteetin kanssa. Ennen kaikkea huomatkaa tämä: nykyvenäjän oppositio on USA:n ja Euroopan totuuseliitin ja siis todellisen opposition päävihollinen.

Ehdot oppositioiden väliselle ymmärtämiselle ovat seuraavat: 1) kummallakin on käytössä ei vain sama vaan kaikki olennainen tieto, 2) sinulla on kosketus itseesi ja ymmärrät itseäsi, 3) minulla on kosketus itseeni ja ymmärrän itseäni.

Sanoisin, että meiltä Suomessa väistämättä puuttuu kaikki kolme, koska olemme suomalaisia, ja ruotsalaiset ovat väärentäneet historiamme niin täydellisesti, että tuskin koskaan voimme ymmärtää itseämme kunnolla. Me olemme historianväärennösrikoksen uhreja. Tilanteemme on vaikea. Me emme tunne itseämme mutta olemme eristyksessä myös niistä jotka tuntevat totuuden.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com