27.10.2014

MEEDIOT FARADAYN HÄKEISSÄ

Kiovalaisen ystäväni puusepänverstaassa oli meneillään erikoinen hullunmylly. Autoa oli lähettyvillä vaikea saada parkkiin. Lähialueen paikat olivat varattuja ja tummaihoiset parkkipirkot pyörivät kaikkialla. Verstaassa, tai pikemmin vanhassa suuressa tehtaassa kuvattiin lähinnä Tähtien sota -aiheista pornoa.

Kävimme tapaamassa karjakkotyttöjä. Ilmari Susiluotoa kuljetettiin edessäni kottikärryillä. Unohdin hetkeksi sen, mitä olin tullut tänne tekemään, kunnes joku tytöistä vei minut varsinaiseen suunnittelutoimistoon. Siellä ystäväni jo odottikin meitä venäläisten upseerien ympäröiminä. Kysyin, oliko isäsi puuseppä, kun sinulla on niin voimakas kyky ilmaista puun kautta itseäsi? Isäni oli lääkäri. Mutta äitini oli avaruusinsinööri. Aivan, haluat toteuttaa piirilevyn integraatiota puutöissä...?

Venäläinen upseeri keskeytti puheeni tylysti ja ryhtyi puhumaan jostakin strategiasta. Hän oli vihainen. Hän höpisi pienten valtioiden hälläväliäasenteesta ja siitä, etteivät pienten valtioiden tiedemiehet tiedä itseasiassa todellisuudesta mitään. Huomasin joutuvani puolustuskannalle. Ilmari Susiluoto seisoi takanani. Upseerin uhmakkuus ja käyttäytyminen herätti pelkoa ja kummastusta. Ihmettelin, mitä nämä upseerit täällä tekevät. Ilmari Susiluoto taas oli sen näköinen että joopa joo.

Ystäväni puuttui puheeseen: "Yhdysvaltojen hallitus rahoitti SRI:n tutkimusta kylmän sodan aikana, koska Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu oli huolissaan neuvostoliittolaisesta yliaistillisten ilmiöiden tutkimuksesta. Yhdysvallat olisi joutunut ratkaisevatsi alakynteen, mikäli yliaistilliset ilmiöt olisivat osoittautuneet todellisiksi eikä Yhdysvalloilla olisi ollut omaa ohjelmaa. Osa näistä yhdysvaltalaisista tutkimuksista julkaistiin, hyvin vastahakoisesti kylläkin, kylmän sodan päättymisen jälkeen. Mutta ei valitettavasti olennainen osa. Mistäkö tiedän tämän? Äitini sattui olemaan Neuvostoliiton SRI ohjelmaa johtavan komitean sihteeri."


Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com