24.9.2014

TAHALLINEN VAHINGOITTAMINEN AINOANA KOULUTUSPOLITIIKKANA

Mikä vahingoittaa eniten kasvavaa tietoisuutta? Vastaus: informaatiosota ja kylmän sodan ilmapiiri. Miksi me olemme yhtäkkiä saaneet ilman mitään syytä entistä pahemman kylmän sodan?

1. Edellinen kylmäsota ei ollut loppunut, vaan ainostaan siirtynyt labiiliin, objektiivisesti huomaamattomaan inkubaatiovaiheeseen. Kysymys on edelleen samasta kylmästä sodasta, mutta asetelmien kärjistymisestä entistä lähemmäs kuumaa sotaa.

2. On olemassa jonkinlainen massapsykologinen mekanismi (Gurdjieff puhuu "recipriocal destruction"), joka estää ihmiskuntaa siirtymästä korkeampaan tietoisuuden tilaan. Silloin kun suuret massat ovat heräämisen kynnyksellä aktivoidaan säännöllisesti vakava sodanuhka. Massoja hyväksikäyttävälle eliitille ei ole edullista, että herääminen tapahtuu laajamittaisesti. Toiseksi voi olla kysymys myös jostakin korkeamman tason mekanismista: herääminen estyy kun ihmiskunnan tosiasialliset tekniset edellytykset eivät ole vielä sitä mahdollistamassa. Esimerkiksi nykyinen riippuvuus uusiutumattomista energialähteistä on tällainen heräämistä estävä tekijä.   
(Työkaverin bändi)

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com