24.7.2014

SUOMEN VELVOLLISUUS ON RANKAISTA JA HÄPÄISTÄ VENÄJÄÄ?

En ole vieläkään kovin häävissä hapessa. Pieni kävely kaupungilla aiheutti aineenvaihduntahäiriön. Ei sinänsä mitään vakavaa tai täysin ihmeellistä kovalla helteella, mutta kuitenkin kova sairastaminen tuntuu olotilassa.

Ruokapaikassa istui nelihenkinen seurue venäläisiä miehiä. Vaikuttivat tehtaankadun työntekijöiltä. Ilmeet olivat paljon puhuvat. Jäätäviä katseita. En haluaisi joutua heidän käsittelyynsä tai heidän alaistensa. Venäjältä löytyy etsimättä viisi tai kymmenen miljoonaa sotahullua nutipäätä, joiden kanssa en tällaisessa maailmanpoliittisessa tilanteessa haluaisi tällä kielitaidolla joutua väittelyyn. Silloin kun kaikki oli vielä hyvin, viisi vuotta sitten, heidän kanssaan diplomatia oli äärettömän vaikeaa, mutta jotenkin mahdollista. Minä en ehkä pidä niistä tyypeistä kovin paljon, mutta en käsitä sitä psykologiaa, miksi heidät pitää väen vängällä ärsyttää äärimmäiseen psykopaattiseen sotahulluuteen ja kostonhimoon.

Onhan sekin kai mahdollista, että separatistit pudottivat vahingossa matkustajakoneen ja että Venäjä on aseistanut heitä niinkin rajusti. Tämän objektiivinen osoittaminen, että separatisteilla on sellaisia aseita, pitäisi kai olla jenkeille peruskauraa. Eivät vaan ole saaneet todisteita aikaan.
 
"Jos ampuja todella on Novorossija, rikollinen vastuu rajoittuu ohjuksen operaattoriin. Ketään ei voi tuomita siitä, että on tuonut BUK-patterin kaupunkiin, jota on edellisenä päivänä pommitettu ja 13 siviiliä tapettu koteihinsa. Jos taas Kiovan hävittäjä on syyllinen, rikosoikeudellinen vastuu saattaa ulottua jopa Yhdysvaltain presidenttiin." Petri Krohn

Vaikka syy olisi kenessä ja vaikka tilanne olisi mikä, Suomen ei pidä ryhtyä rankaisijaksi ja moraalisen oikeuden jakajaksi Venäjälle. Suurvallat selvittäköön asiansa keskenään.  Ukrainan kriisi koskee vain Venäjää, Natoa ja Yhdysvaltoja.   

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Suomen ei pidä ryhtyä rankaisijaksi ja moraalisen oikeuden jakajaksi Venäjälle."

Miksi ei? Venäjän rankaisu tuntuu aina mukavalle.

"Suurvallat selvittäköön asiansa keskenään. Ukrainan kriisi koskee vain Venäjää, Natoa ja Yhdysvaltoja."

Vakavammin sanottuna, tää on kyllä aivan uskomaton suhtautuminen. Vähän kuin jonkun tyypin pieksäminen kadulla kuuluisi vain niille jotka pieksävät, tai kuin talvisota olisi kuulunut englannille ja stalinille, tai [voit etsiä vastaavan esimerkin itse].

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com