28.7.2014

ALI- JA YLI-IHMISHARHAT

Ali-ihmisharha on sitä, että maasta matkustavat ulos vain huonoimmat, jolloin manipuloitavassa kohteessa muodostuu kohtuuttoman negatiivinen käsitys niistä, jotka eivät matkustaneet.

Yli-ihmisharha taas on sitä, että maasta matkustavat ulos vain parhaat, jolloin manipuloitavassa kohteessa muodostuu kohtuuttoman positiivinen käsitys niistä, jotka eivät matkustaneet.

Ali-ihmisharhan valtaan joutuu Tallinnaan matkustaja: suomalaiset vaikuttavat ali-ihmisiltä tallinnalaisten rinnalla. Miksi? Koska Tallinnaan hikoilee Suomesta vain tarkoin valikoitu alin kuona.

Venäläisturistit vaikuttavat ali-ihmisiltä Helsingissä helsinkiläisten rinnalla. Miksi? Koska sellaisia venäläisiä, jotka Helsinkiin matkustavat ei Venäjältä edes löydy. He tajuavat siellä pysyä piilossa, poissa kaduilta ja ihmisten silmistä. Heillä ei ole asiaa päivänvaloon, koska ovat hikeä ja kuonaa. Mutta Helsingissä he uskaltautuvat kaduille. Siitä johtuu ali-ihmisharha.

Jokaisesta maasta löytyy kahden käden sormilla laskettava määrä ns. ali-ihmisiä tai yli-ihmisiä joiden ammattimainen tehtävä on pilata tai kohottaa oman kansansa mainetta jossakin ulkomaalaisessa kohteessa olemalla siellä jatkuvasti kovaäänisesti ja teatraalisesti näkyvillä ja arvosteltavissa.

Voisiko tämäkin Saatanan juoni olla näin yksinkertainen? Saatana, Hollywoodin keksijä, on yksinkertainen hemmo.


Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com