26.6.2014

Kun ei ole liian fiksu ei kärsi "writer's blockista". Itsekritiikki on ylellisyyttä, varsinkin näin tarvepainatuksen aikoina. Tässä iässä Saarikoski alkoi tehdä kuolemaa. Minä en ole päässyt vielä alkuunkaan. Samaa hänkin valitti. Ei täällä pääse alkuun. Se johtuu itsestä. Kun on syntynyt. Ja tällaiseksi. Syntynyt maailmaan, masentuneena ja kyllästyneenä, ikään kuin kovassa krapulassa, ja vasta pitkällä puolen päivän jälkeen löytäisi työintoa. Siinä ei ole paljon tehtävissä vaikka paljonkin tekisi. Ei niin että itseäni inhoaisin, mutta maineteot jäävät helposti väliin. Eikä siinä rykiminen auta. On töitä joissa ahkeruus palkitaan. Ja on töitä joissa siitä ei saa vähäisintäkään hyötyä, kuten kirjallisuus.

Kokonaista tervettä päivää en ole tainnut oikein nähdä vuoden 1994 jälkeen. Tänä aamuna oli hengenahdistus niin kova, että taas kuolemanajatus kävi siitäkin mielessä. Astmalääke, jota olen saanut yskään, auttoi vähän. Tänään kävin keuhkoröntgenissä ja sain antibiootin. Antibiootin ei pitäisi tähän auttaa, mutta äiti, jolla oli keväällä yskä neljä kuukautta, sanoi että se auttaa vähän, mikä on sekin hyvä. Tämä yskä ei kuulosta eikä tunnu kovin normaalilta. Lihaskivun ja vatsakivun lisäksi ei ole ollut mitään muita flunssan oireita, paitsi nyt eilen ja tänään päänsärkyä. En muista tällaista yskää aikaisemmin sairastaneeni. Saarikoski sairasteli niin paljon, että uskoi sen voivan viitata vain pitkäikäisyyteen, mikä ei sitten toteutunut. Minulla on siis toivona se, että ainakaan en usko pitkäikäisyyteeni. Toteutuisiko se sitten sillä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kummallisimpia luonnontiedeseikkoja, joita viime aikoja olen bongannut: kaakao ja tumma suklaa auttaa suurina määrinä yskään. (Jonkin ainesosansa vuoksi.)

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com