28.6.2014

LOTTOKRATIA

on hämmästyttävä keksintö, koska se on täysin kansanvaltainen järjestelmä toisin kuin demokratia. Lottokratia on myös oikeasti sitä mitä väittää olevansa, kun taas demokratia ei milloinkaan ole aitoa. Lottokratian aitous on helppo todentaa. Silti lottokratia voi joskus johtaa mielivaltaisempiin ratkaisuihin kuin mihin yksinvaltias pystyisi. Lottokratia on huonoin hallintotapa, ellei mukaan lasketa kaikkia muita hallintotapoja, joita on kokeiltu.

Lottokratia on tekemisen lottokratiaa. Ihmiset tarttuvat arvontaan ei niinkään edistääkseen yhteistä hyvää, vaan ollakseen aivan varmoja siitä, että yhteinen paha ei pääse toteutumaan. Lottokratia on vaikea vientituote. Lottokratia on arvan diktatuuria: se on arvontaprosessi, ei arvontaprojekti. Siksi tämän selonteon pohdinnan ja lopputulosten on vaikutettava läpileikkaavasti kaikilla politiikan alueilla.

Lottokratia on liian arvokasta heitteille jätettäväksi. Lottokratia on siis yhdessä elämisen tapa ja ilmaus toisten kunnioittamisesta arvonnan keinoin. Se on keskustelun tarpeettomuudesta syntyvä elämänmuoto. Lottokratia ei perustu ihmisten omaan haluun. Sillä mikään ei ole helpommin ohjailtavissa ja harhautettavissa kuin ihmisen oma halu. Lottoa ei voi huijata. Lottokratia on kollektiivisen älyn puutteen hyvin toimiva vakuutusjärjestelmä. Jos asiat menevät huonosti, aina voi syyttää sattumaa. Yhteiskunnan vakaus on suurinta lottokratiaassa, sillä vene ei keiku eikä sitä voi tarkoituksellisesti keikuttaa. Lottokratiassa fasisti ei voi ottaa kansan syvien rivien addiktoivaan afrodisiaa hallintaansa.

Lottokraatti on vahvasti aatteellinen nimi lehdelle. Lottokraatti on Suomen Sosialilottokraattisen Puolueen pää-äänenkannattajana toimiva sanomalehti. Nyt Lottokraatti on arvioinut, miten eduskuntapaikat olisivat jakautuneet demokratian vallitessa. Tulos ilahduttaa lottokraattia.

Tavanomainen Lottokraatin lukija on todellinen lottokraatti. Todellinen lottokraatti on se, joka hyväksyy arvontatulokset, vaikka tulos ei miellyttäisi. Todellinen lottokraatti hyväksyy erilaiset ajatukset ja mielipiteet. Hän on aidon satunnaisuuden tinkimätön puolustaja. Hän opettaa kansan olemaan äänestämättä. Sillä äänestystä ei voi todellinen lottokraatti katsella tuntematta kylmiä väreitä selässään, eivätkä ne tule nautinnosta. Esimerkiksi J-.C. Hazard oli sydämeltään todellinen lottokraatti, periaatteista kiinni pitävä ja rehellisyyttä arvostava ihminen, joka ei koskaan elämässään äänestänyt.


Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com