21.11.2004

HENKI

-
"Hulluus on tila, jossa tietoisuus hahmottaa toistona jotakin mikä ei todellisuudessa toistoa ole. Hulluuden tilassa epäjatkuvat asiat muuttuvat jatkuviksi ja todelliset jatkumot hahmottuvat yksittäisinä, sattumanvaraisina pisteinä." Fransheimer

Mikä on henki? Mitä on sähkö? Henki ei ole enempää henkilössä kuin sähkö johtimessa. Henki ei ole sielu, enempää kuin sähkö piirilevy. Henkeä on vähän kaikkialla, maailmassakin.

Henkilö on media, henki on virta. Henkilöiden välillä vallitsee jännite. Teatteri on jännitteen taide. Samat elektronit ovat kuljettaneet varausta myös antiikin salamoivalla taivaalla. Varauksenkuljettajat ovat kuolevaisesta näkökulmasta ikuisia.

Mutta miksi prostituution henki on eri kuin sodan henki? Miksi tragedioan henki on eri kuin kapitalismin henki. Miksi jumalan henki on eri kuin saatanan henki?

Jos henki on virta, se voi liikkua vain aistien kautta ja välityksellä jolla henkilökäyttöliittymä on yhteydessä olevaan. Hengen siis määrää aistiminen ja aistimisen rakenne eli havainto.

Henki on yhtä kuin havainto maailmasta. Hengessään yhtäläiset ovat himoiltaan yhtäläisiä mutta havainnoltaan samalla tavalla viallisia. Henget perustuvat tiettyihin erityisiin näköharhoihin ja maailmankuvan epäselvyyksiin.

Jumalan hengeksi tai pyhäksi hengeksi sanotaan sitä käsitystä mikä perustuu äärettömän tarkkaan, äärettömän herkkään ja kaiken kattavaan havaintoon. Kaikkina aikoina ja kaikissa paikoissa, pyhässä hengessä toimivia yhdistää yhteinen havainto, joka on vääiristymätön. Muut henget perustuvat havainnon puutteellisuuteen, ja siksi ne ovat paikasta ja ajasta riippuvaisia.

"Kaikki muu paitsi pyhähenki on lievää hulluutta." Fransheimer

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com