2.10.2004

PITKÄÄN ODOTTAMANI KOMMENTTI

löytyy vihdoin Kiiltomadon keskutelupalstalta:

"Karri Kokon vihjeestä viisastuneena kävin tutustumassa "Sven Laakson" "Käymälään".

2.10. päivätyssä kirjoituksessaan "Sven Laakso" rääpii äskettäin edesmenneen M. Vanhalan taannoisia haastattelulausuntoja. Panee miettimään, onko kyseisen "blogin" kirjoittajan harkintakyky kovinkaan kummoinen, kun ei mies käsitä edes sitä, ettei vainajista parane puhua rumia ainakaan suruaikana.

Lisäksi bongasin harvinaisen monta kirjoitusvirhettä. Tätäkö K.Kokko pitää tutustumisen arvoisena?"

Mielestäni en ole puhunut Vanhalasta rumia vaan tosiasioita. Saatan editoida merkintää, lopun ylimääräisyyksien osalta.

Mitä varsinaisesti olen odottanut on tuo kaiken sisällön dissaaminen kirjoitusvirheiden perusteella. Tämähän on koulusta tuttua retoriikkaa: annetaan huono numero kirjoitusvirheiden tekijälle ettei tarvitse ymmärtää ja ottaa huomioon hänen painavaa sanottavaansa.

Sivumennen sanoen en ole milloinkaan nähnyt opettajaa joka ei katsoisi priimusten latteuksia läpi sormien kauhukakaran (mikä onni että viaton=viallinen syntipukki aina on löydettävissä) kirjoitusvirheiden kustannuksella. Ehkä meidän maalaislautamiesjärkeä vierovana aikana on syytä todeta sekin että siinä tehdään aina vakava rikos: väärä todistus lähimmäisestä.
Kuten Karri Kokko ehtiikin jo todeta: kauhukakaran "lyöntivihreät eivät ole kirjoitusvirheitä. Ne ovat ainoastaan inhimillisiä."

Ja Tributary: "really,what's the right number of typos? leave them all in and call it my language."

Olen moneen otteeseen todennut, että tässä blogissa lukija on yhtä kuin kustannustoimittaja: virheiden, asiavirheiden, ylilyöntien ja fantasian editointi täytyy sisällyttää luentaan. Olen pahoillani etten omista suomenkielistä oikolukuohjelmaa, vaan paukutan tekstin suoraan ja editoimatta eetteriin. Jälkeenpäin editoin joskus.

Toinen asia jota olen odottanut on tuo viittaavan auktorin dissaaminen viittauskohteen mokien perusteella. Koska blogeissa voi julkaista mitä tahansa, myös kriittisiä lausuntoja vainajista, ei ole ihme että harva valtamedian toimija uskaltaa riskeerata nimensä ja auktoriteettinsa viittamalla blogiin. Blogiin viittaaminen -paitsi tylsään blogiin- ei välttämättä ole turvallista.
Pahoittelen Karri Kokon puolesta omaa rasittavaa inhimillisyyttäni.

1 kommentti:

KK kirjoitti...

Minun puolestani ei tarvitse pyydellä mitään anteeksi. Muuten on mielenkiintoista seurata, milloin blogien maailma saavuttaa ns. virallisen kulttuurin tietoisuuden. Sen tiedämme, että kun tuomio tulee, se tulee olemaan hirvittävä. Kaikkein mielenkiintoisinta tulee olemaan suhatautuminen nimen omaan Käymälään, jota henk. koht. pidän suurin piirtein "vaarallisimpana" kirjallisuutena tällä hetkellä. Suomessa. Piste.

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com